Ingredientai
- Saldžiarūgščiai obuoliai – 2 vnt.,
- Miltai – 100 g,
- Kiaušiniai – 2 vnt.,
- Pienas – 50 ml,
- Citrina – 1 vnt.,
- Cukrus – 80 g,
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis,
- Augalinis aliejus – 40 ml,
- Vanilinas – 1 žiupsnelis.
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakite iki purios masės, tada sudėkite sviestą ir suberkite cukrų, plakite, kol cukrus ištirps. Suberkite citrinos žievelę, supilkite pieną, miltus ir kepimo miltelių mišinį, išmaišykite iki vientisos masės.
Nuluptą obuolį supjaustykite kubeliais ir sudėkite į tešlą. Sutepkite mikrobangų krosnelei tinkamą indą aliejumi.
Antrą obuolį supjaustykite plonais griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Tešlą dėkite į formą, ant viršaus išdėliokite obuolių skilteles.
Kepkite pyragą mikrobangų krosnelėje esant 800 W galiai, kol šis iškeps. Išimkite iškepusį pyragą ant lėkštės, ant viršaus pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
Skanaus!