Niekas neatsisakys tokio skanėsto!
Ingredientai:
- miltai – 350 g
- kiaušiniai – 2 vnt.
- cukrus – 100 g
- sviestas arba margarinas – 180 g
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis
- abrikosų uogienė ar kitoks įdaras.
Paruošimas:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo.
- Maišytuvu išsukite margariną arba sviestą.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, tada dalimis supilkite į skystą, jau esamą pagrindą (išplaktus kiaušinius ir sviestą), gerai išminkykite.
- Padalinkite tešlą į dvi nevienodas dalis.
- Didžiąją tešlos dalį iškočiokite į maždaug 5 mm storio apvalų sluoksnį.
- Tešlą paskleiskite kepimo popieriumi padengtoje formoje, suformuokite šonus.
- Ant viršaus paskleiskite įdarą.
- Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir supjaustykite plonomis juostelėmis, dėkite jas ant pyrago viršaus tinklelio pavidalu.
- Viršų patepkite tryniu ir kepkite 190°C temperatūroje 20–30 minučių.
- Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje, tada ištraukite ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!