Augalinis aliejus, cukrus, mielės ir miltai. Šie ingredientai stebuklingai virsta nuostabiu desertu. Švelni ir neįtikėtinai puri tešla tirpsta burnoje. Ir palieka malonų nerūpestingos vaikystės poskonį. Juk būtent tokios spurgos būdavo pas močiutę. Nuostabiai skanios spurgos bus puikus užkandis ir desertas.
Žinoma, tokiu desertu lepintis galima retai, nes jis kepamas aliejuje. Tačiau kartais, o ypač artėjant žiemai, spurgos tikrai nepakenks.
Beprotiškai skanios močiutės spurgos
Jums reikės:
- išsijotų kvietinių miltų (pagal poreikį)
- 50 g šviežių mielių
- 2 šaukštų cukraus
- 500 ml vandens
- 1 žiupsnelio druskos
- 6 šaukštų rafinuoto augalinio aliejaus
- 1,5 šaukšto degtinės
- cukraus pudros apibarstymui
- saldaus įdaro pagal skonį
- bekvapio rafinuoto augalinio aliejaus kepimui
Gaminimas:
Nedidelį puodą su vandeniu pastatykite ant viryklės. Kai vanduo užvirs, įpilkite cukraus, druskos ir rafinuoto augalinio aliejaus. Leiskite mišiniui virti vieną minutę. O po to puodą atidėkite į šalį atvėsti.
Į karštą mišinį supilkite pusantro šaukšto degtinės ir šiltu vandeniu atskiestų mielių. Po truputį suberkite persijotus kvietinius miltus ir minkykite tešlą. Kai tešla bus pakankamai elastinga, uždenkite tešlą servetėle ar rankšluosčiu. Tada perkelkite į šiltą vietą, kad tešla pakiltų. Turi užtekti apie pusantros valandos.
Kol mūsų tešla pamažu kyla, reikia pagalvoti apie įdarą. Tai gali būti bet kas: nuo uogienės ar kondensuoto pieno ir medaus, iki šviežių vaisių su uogomis. Kai kurios namų šeimininkės į spurgas deda aguonų. Gaunasi beprotiškai skanu ir atrodo neįprastai. Taigi, drąsiai eksperimentuokite su įdaru.
Po pusantros valandos galite pradėti formuoti spurgas. Jei norite, viduryje padarykite skylę. Tik apgalvokite įdarą, tokiais atvejais jis kartais išbėga iš spurgos. Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite ten spurgas. Kad desertas būtų bekvapis, reikia naudoti bekvapį aliejų.
Prieš patiekdami, šiek tiek atvėsusias spurgas gausiai apibarstykite cukraus pudra. Taip pat ant viršaus galite užpilti skysto medaus ir papuošti mėtų lapeliais. Arba naudokite ryškius konditerinius pabarstukus. Skanaus!