Home Receptai Desertai Subtilus varškės pyragas, kurio nereikia kepti

Subtilus varškės pyragas, kurio nereikia kepti

0
Subtilus varškės pyragas, kurio nereikia kepti

Šiandien savo skaitytojams papasakosime apie labai paprasto deserto gamybą. Svarbiausia – jo nereikės kepti!

Užtikriname, kad kiekvienas paskanavęs, paprašys recepto arba… pakartoti! Desertas yra labai švelnus ir skanus. Tiek suaugusieji, tiek vaikai tai įvertins!

Varškės pyragas, kurio nereikia kepti

Ingredientai

  • 1 persikas (ar kitas norimas vaisius)
  • 200 g trapios tešlos sausainių
  • 100 g sviesto
  • 700 g naminės varškės
  • 400 g persikų jogurto
  • 100 g cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 25 g želatinos
  • vanduo pagal instrukcijas ant želės pakuotės
  • 2 pakuotės persikų želės

Gaminimo eiga

    1. Pirmiausia reikia sausainius sutrinti į trupinius ir sumaišyti su kambario temperatūros sviestu. Tada kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi ir dedame ten šią masę. Ją reikia gerai suspausti ir pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
    2. Želatiną praskieskite stikline virinto vandens ir atvėsinkite. Tuo tarpu sūrį, jogurtą, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite trintuvu. Beje, galite dėti cukraus, jei mėgstate labai sodrų desertų skonį. Į sūrio masę supilkite želatiną ir vėl išplakite. Tada viską dėkite ant sausainių sluoksnio ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų – bent valandai.
    3. 2 pakelius želės ištirpiname, sumaišę su 500 ml verdančio vandens ir leidžiame atvėsti. Per tą laiką persiką (ar kitą vaisių) supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant sūrio sluoksnio. Tada užpilkite šiek tiek želės, bet tik tiek, kad pusiau padengtų vaisius, ir padėkite į šaldytuvą. O kai sustings, visą žele galima pilti ant pyrago. Tada reikia bent kelias valandas palaikyti desertą šaldytuve, kad sustingtų.

Desertą geriau gaminti iš vakaro, kad per naktį gerai sustingtų šaldytuve. Šis pyragas puikiai tiks bet kuriai šventei ir taps pagrindiniu skanėstu ant stalo. Skanaus!