Yra žinoma, kad sveikas maistas gaunamas, pasirinkus tinkamus patiekalus. Kažkas mano, kad tinkama mityba tiesiog negali būti skani. Šiandien mes įrodysime, kad taip nėra. Galite valgyti skaniai ir išlaikyti savo figūrą. Šis nekeptas tortas yra to įrodymas!
NEKEPTAS ŽELATINOS TORTAS
Receptas, kuriame reikia želatinos, visada bus geriausia išeitis iš padėties, jei norite būti liekni, tačiau mėgstate palepinti save skanėstu. Paruošti tokį desertą labai paprasta, o malonumas bus fantastiškas.
Šiandien mes norime pasidalinti receptu, kuriam reikalingas minimalus ingredientų kiekis ir labai nedaug laiko. Galite pagaminti jį vieno torto pavidalu arba atskiromis porcijomis. Antrasis variantas bus idealus, jei ruošiatės šventėms.
Jums reikės:
- 5 pakelių tirpios kavos
- 250 ml verdančio vandens
- 20 g želatinos
- 600 ml grietinės
- 100 g cukraus pudros
- 100 g sausainių
Gaminimas:
Į didelį indą supilkite penkis maišelius tirpios kavos. Įpilkite verdančio vandens, viską gerai išmaišykite ir palaukite, kol kava visiškai ištirps.
Dabar į kavą reikia pridėti želatinos. Tačiau atminkite, kad jos negalima berti į verdantį vandenį. Būtina leisti gėrimui šiek tiek atvėsti.
Leiskite želatinos mišiniui atvėsti. Į kitą indą supilkite grietinę. Galite naudoti bet kokio riebumo grietinę. Į grietinę supilkite cukraus pudrą ir sumaišykite ingredientus maišytuvu. Cukraus pudros naudojimas vietoj įprasto cukraus pagreitins tirpimo procesą.
Maišytuvu toliau plakite grietinę, palaipsniui į ją įpilkite kavos. Pyragui formuoti patartina naudoti silikoninę kepimo formą. Pirmiausia ją reikia sutepti lašeliu augalinio aliejaus.
Silikoninę formelę padėkite ant pjaustymo lentelės ir supilkite grietinės ir kavos mišinį. Masė stingsta labai greitai, todėl reikia suktis greitai. Išdėliokite sausainius, kaip pagrindą. Pakaks dviejų valandų šaldytuve, kad šis tortas visiškai sustingtų ir būtų paruoštas valgyti.
Šiam receptui patartina rinktis kapučino kavą, tačiau galite būti šiek tiek išradingesni ir pasiimti neįprasto skonio produktus. Pavyzdžiui, kava su bananų ar riešutų skoniu yra puikus pasirinkimas. Tada pyragas bus egzotiškesnio aromato ir skonio.
Po gausaus valgio visada norisi kažko saldaus. „Kapučino“ tortas yra toks lengvas, kad tikrai patiks visiems svečiams ir neapsunkins.