Viskas paprasta ir greita! Užteks paprasčiausių sausainių, šiek tiek šokolado ir papildomo laiko, kad pyragas sustingtų.
Ingredientai
- Sausainiai – 200 g,
- Sviestas – 120 g,
- Maskarponė – 400 g,
- Juodasis šokoladas – 120 g,
- Šilta grietinėlė – 110 ml,
- Baltasis šokoladas – 100 g.
Gaminimo eiga
Sausainius, 80 gramų lydyto sviesto ir šaukštą riebios grietinėlės susmulkinkite maisto smulkintuvu. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant formos dugno, uždenkite kepimo popieriumi ir gerai suspauskite mentele.
Atskirai suplakite maskarponę mikseriu, tada supilkite likusį sviestą ir plakite iki kol masė bus tvirta. Supilkite ištirpintą baltąjį šokoladą ir vėl išplakite. Grietinėlę išplakite mikseriu ir šį mišinį supilkite į maskarponės masę. Iš kepimo formos išimkite kepimo popierių, o ant pagrindo paskirstykite sūrio masę. Ant viršaus išdėliokite sausainius. Galite rinktis įdomesnių formų, kad pyragas atrodytų įdomiau.
Ant viršaus užpilkite ištirpintą šokoladą. Desertą įdėkite į šaldytuvą atvėsti – bent kelioms valandoms.
Skanaus!