Norint pagaminti bananų pyragą, net nereikia dėti cukraus. Šis vaisius yra toks saldus ir maistingas, kad gali lengvai pakeisti kremą. Tikriausiai todėl daugelis konditerių nemėgsta jo naudoti savo patiekaluose. Bet ar bananinis sūrio tortas gali būti kuo nors pakeičiamas?
Ypatingai skanus sūrio tortas su bananais ir želė – klasikinis desertas, kuriuo galima pasilepinti ne tik vasarą. Šis desertas yra paprastas ir iš prieinamų produktų. Nepaisant to, delikatesas gaunasi ryškus ir labai patrauklus. Šis patiekalas patiks ir vaikams, ir suaugusiems.
Jums reikės:
- Sausainių 200 g
- Sviesto 80 g
- Želatinos 22 g
- Vandens 100 ml
- Varškės 350 g
- Grietinės 150 g
- Bananų 4 vnt.
- Cukraus 100 g
- Vanilinio cukraus 10 g
- Citrinų skonio želė 90 g
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite pagrindą. Sausainius sulaužykite rankomis ir suberkite į maišytuvą. Ten supilkite lydytą sviestą. Viską sumalkite
Formos nuimamais kraštais dugną išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite sausainius ir suformuokite dugną. Įdėkite viską į šaldytuvą 15 minučių.
Tuo tarpu 15 g želatinos užpilkite vandeniu ir palikite pastovėti. 2 bananus sutrinkite trintuvu kartu su varške, grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Į šią vienalytę masę pamažu supilkite ištirpusią želatiną. Viską išmaišykite ir supilkite ant sausainių pagrindo. Ruošinį 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
Per tą laiką paruoškite citrinų želė pagal instrukcijas. Dėl patikimumo įpilkite dar 7 g želatinos.
Likusius bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Išdėliokite juos ant sustingusio varškės sluoksnio. Ant bananų užpilkite pusę citrinos želė. Įdėkite ruošinį į šaldytuvą 15 minučių.
Praėjus šiam laikui, supilkite likusią želė. Sūrio tortą padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausia palikite per naktį. Paruoštą desertą išimkite iš formos ir supjaustykite gabalėliais. Jei norite, galite jį apibarstyti kokosų drožlėmis.