Subtilus, tirpstantis burnoje desertas, savo struktūra primenantis paukščių pieną ir turintis itin mažai kalorijų. Tik 1 kalorija viename grame gatavo produkto! Ir, svarbiausia, jo skonis nepriekaištingas, o išvaizda – nuostabi. Jei pageidaujate, galite jį patiekti net ant stalo vietoj gimtadienio torto – tikrai niekas nenusivils! Be to, deserte nebus cukraus, miltų ir sviesto.
Ingredientai (paruošimui 18–19 cm skersmens formoje):
- Varškė – 600 g,
- Dideli kiaušiniai – 2 vnt.,
- Medus – 100 g,
- Pienas – 600 ml,
- Krakmolas (idealiu atveju – kukurūzų) – 40 g,
- Vanilinas – pagal skonį,
- Želatina – 18–20 g.
Supilkite tirpią želatiną į tinkamą indą, įpilkite 100 ml pieno ir palikite 10 minučių išbrinkti.
Kiaušinius puode sumaišykite su krakmolu ir gerai išplakite. Įpilkite apie 50 ml pieno (iš bendro 600 ml kiekio) ir vėl išmaišykite iki vientisos masės. Tada į masę įpilkite likusį pieną ir nuolat maišydami užvirkite.
Masei pradėjus tirštėti ir joje atsiradus burbuliukams, rodantiems užvirimo pradžią, grietinėlę verdame dar pusę minutės ar minutę. Pabaigoje įpilkite vanilino, medaus ir vėl gerai išmaišykite.
Atskirame inde trintuvu sumaišykite varškę, kad neliktų gumuliukų. Tada įmaišykite grietinėlę ir toliau maišykite, kol gausite vienalytę masę.
Želatiną šiek tiek pašildykite, kad ji ištirptų (apytikslė temperatūra – 60 laipsnių). Tada sumaišykite su turima varškės mase. Dubenėlio turinį supilkite į kepimo formą, leiskite visiškai atvėsti, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą stingti bent 6–8 valandoms.
Desertą išimkite iš šaldytuvo ir aštriu peiliu apipjaukite ratu, kad atlaisvintumėte kraštus.
Dabar galite atsegti kepimo formą ir atsargiai išimti tortą. Sustingęs desertas turi neprarasti savo formos. Jei pageidaujate, varškės desertą galima papildomai papuošti lydytu šokoladu ar karamele, taip pat vaisiais arba tiesiog patiekti tokį, koks yra.
Linkime gero skonio!
Detaliau susipažinti su šio deserto gaminimo ypatumais galite šiame vaizdo įraše: