Skaniausias nekeptas desertas su grietine, sausainiais ir baltu šokoladu. Nepastebėsite, kaip jo neliks! Jis yra nepaprastai skanus, o baltasis šokoladas puikiai papildo kitus skonius.
Jums reikės:
Ingredientų kiekis tinka 24 cm skersmens torto formai.
- 700 g maskarponės
- 500 g grietinės
- 150 g sausainių
- 40 g želatinos
- 150 ml pieno
- 680 g konservuotų persikų, ananasų ar mandarinų
- vanilės esencijos pagal skonį
- 40 g baltojo šokolado
Gaminimas:
Supilkite maskarponę į gilų dubenį ir įpilkite grietinės, vanilės ir cukraus (cukraus kiekį sureguliuokite pagal kremo skonį). Viską gerai išmaišykite maišytuvu, kol gausite vientisą masę.
Nupilkite sultis nuo konservuotų vaisių ir supilkite jas į grietinės mišinį. Vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Želatiną ištirpinkite piene pagal instrukcijas, pateiktas ant pakuotės. Suberkite į grietinės mišinį ir gerai maišykite, kol kremas suminkštės.
Jei pyragui gaminti naudojate silikoninę formą, sutepkite ją aliejumi. Jei naudojate metalinę, įtieskite į ją foliją.
Tolygiai užpildykite maždaug pusę formos grietinės kremu.
Ant kremo sluoksnio paviršiaus uždėkite 100 g sausainių. Uždenkite kitu plonu kremo sluoksniu.
Vaisius supjaustykite skiltelėmis ir tolygiai išdėliokite vienas šalia kito.
Supilkite likusį kremą, sutrinkite 50 g sausainių ir tolygiai pabarstykite pyrago viršų.
Desertas per naktį turi pastovėti šaldytuve, kad gerai sustingtų.
Desertą atsargiai išimkite iš formos. Ištirpinkite baltąjį šokoladą ir papuoškite pyrago viršų.
Supjaustykite desertą ir patiekite. Skanaus.