Suktinukai, kuriuose dera purus kokosų įdaras su skaniu kakavos ir subtiliu kavos aromatu, pavergia kiekvieną saldumynų mėgėją. Būtent taip aš įsivaizduoju atpalaiduojančią popietę. Pamirškite stresą ir skubėkite namo, o ten mėgaukitės puikių skonių kupinu desertu. Galite jį paruošti per kelias minutes ir, svarbiausia, visiškai nereikia įjungti orkaitės ar viryklės. Tai vadinama skaniu energijos taupymu, ar nesutinkate?
Jums reikės:
Tešlai:
- 300 g sviestinių sausainių
- 150 g cukraus pudros
- 3 šaukštų kakavos
- 50 ml stiprios juodos kavos
- 50 ml romo
- kokoso drožlių
Kremui:
- 150 g lydyto sviesto (vietoj sviesto galite naudoti pudingą, maskarponę …)
- 50 g cukraus pudros
- 50 g tarkuoto kokoso
Gaminimas:
Pirmiausia paruošime tešlą. Sutrinkite sausainius ir į didesnį dubenį suberkite cukraus pudrą, kavą, romą ir kakavą. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus rankomis iki vientisos tešlos.
Tuomet tešlą suvyniokite į foliją ir pastatykite į šaldytuvą.
Tuo tarpu paruošime įdarą. Suplakite ištirpintą sviestą kartu su cukrumi ir suberkite tarkuotą kokosą. Visus ingredientus suplakite į vientisą kremą.
Kai tešla pakankamai atvės, išimkite ją iš šaldytuvo ir kočiokite tarp dviejų folijų. Tešlos stačiakampis turi būti apie 0,5 cm storio.
Ant tešlos užtepkite kokoso įdaro ir atsargiai susukite.
Paruoštą ritinį valandą palikite šaldytuve. Suktinukai gali būti patiekti iškart supjaustyti arba kaip vienas vyniotinis. Prieš patiekdami pabarstykite kokosais.