Vasarą nesinori be priežasties jungti orkaitę, tad be pastangų ir vargo pagaminkime fantastišką sodraus skonio šokoladinį desertą! Tai tikrai patiks visiems šokolado mėgėjams.
Ingredientai šokoladiniam desertui:
- 500 ml pieno,
- 100 g cukraus (apie 0,5 stiklinės),
- žiupsnelis druskos,
- 2 valg. š. kakavos,
- 90 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 % kakavos),
- 2 valg. š. vandens,
- 10 g agaro arba želatinos.
500 ml pieno užvirinkite. Nupilkite apie 100 ml, ištirpinkite jame kakavą.
Supilkite viską į likusį pieną kartu su cukrumi, žiupsneliu druskos ir gabalėliais susmulkintu juoduoju šokoladu.
Agarą išmaišykite su 2 valg. š. vandens, supilkite į bendrą mišinį. Virkite 3 minutes ant silpnos ugnies, išjunkite.
Formą sutepkite nedideliu kiekiu bekvapio augalinio aliejaus, užpilkite šokolado mišiniu. Palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros, tada šaldykite, kol sustings.
Gatavą desertą galima patiekti be nieko, arba su mėgstamais vaisiais ir uogomis. Sodrus šokolado skonis patiks kiekvienam, kuris jį išbandys!
Daugiau informacijos apie šokoladinio deserto gaminimą rasite čia pateiktame vaizdo įraše: