Jokio cukraus, jokio kepimo ir turėsite fantastiškai skanų desertą švenčių stalui ar tiesiog puikų skanėstą prie kavos.
Šis nekeptas desertas ne tik gražiai atrodo ir yra skanus, bet ir labai ilgai išliks šviežias.
Šią recepto idėją radome „YouTube” kanale.
Jums reikės:
- 700 g skrudintų žemės riešutų
- 4-5 šaukštų medaus
- 400 g juodojo šokolado (kartaus)
Nebūtina:
- 3 šaukštų augalinio aliejaus
- Šiek tiek baltojo šokolado papuošimui
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia paruoškite žemės riešutų pagrindą.
- Tiesiog sudėkite žemės riešutus į smulkintuvą ir sumalkite.
- Į žemės riešutus įpilkite medaus.
- Medus turi būti skystas, o ne tirštas ar kietas.
- Gerai išmaišykite rankomis – maišant medų patartina pilti palaipsniui.
- Dabar perkelkite masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
- Uždenkite maistine plėvele, ir iškočiokite į norimo dydžio ir storio pagrindą.
- Nuo jūsų priklauso, ar gautas desertas bus storesnis, ar plonesnis.
- Tai visada priklauso nuo to, kokio dydžio formą naudojate.
- Šiame recepte naudojama 30×26 cm dydžio forma.
- Dabar perkelkite pagrindą į formą.
- Šokoladą ir 3 šaukštus aliejaus sudėkite į puodą su storu dugnu.
- Ištirpinkite ir supilkite ant riešutų pagrindo (žinoma, nepamirškite nuimti plėvelės nuo paviršiaus).
- Palikite sustingti, o tada galite papuošti viršų baltuoju šokoladu.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: