Neįprastas pyragas su apelsinų sultimis, kakava ir kokoso drožlėmis, paruoštas pagal „YouTube“ kanalo receptą, be jokio kepimo orkaitėje ir be želatinos, o tik iš pačių paprasčiausių ingredientų. Jis yra labai subtilus, skanus ir pakankamai saldus. Tiesiog tirpsta burnoje!
Jums reikės:
- 500 ml apelsinų sulčių (iš pakelio arba šviežiai spaustų)
- 45 g kukurūzų krakmolo (4 šaukštų)
- 220 g balto cukraus (12 šaukštų)
- 1 litro pieno
- 140 g manų kruopų (9 šaukštų)
- 2 šaukštų kakavos miltelių
- 2 šaukštų kokoso drožlių
- 25 g sviesto (didelio šaukšto)
- 10 g vanilinio cukraus
Pyragą paruoškite silikoninėje formoje, skirtoje pyragams kepti, kuri turi būti 1,5 litro tūrio.
Bet jūs galite naudoti bet kokią formą – metalinį, stiklinį ar paprastą dubenį – bet pirmiausia jį ištepkite paprastu saulėgrąžų aliejumi.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite apelsinų sluoksnį: apelsinų sultis supilkite į puodą su storu dugnu. Įpilkite 50 g cukraus ir kukurūzų krakmolo. Labai gerai išmaišykite, kad neliktų jokių krakmolo gabalėlių.
Gautą mišinį nuo užvirimo momento virkite dar 1 minutę, ant silpnos ugnies ir nuolat vis pamaišant.
Visas mišinys turi sutirštėti.
Supilkite gautą pudingą į gilią formą. Tolygiai paskirstykite.
Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Paruoškite pieno sluoksnį: į puodą storu dugnu supilkite šaltą pieną.
Suberkite manų kruopas, 170 g cukraus, vanilinį cukrų ir kokoso drožles.
Gerai išmaišykite.
Mišinį virkite maždaug 1 minutę nuo užvirimo pradžios, nuolat maišydami ant silpnos ugnies.
Mišinys turi pakankamai sutirštėti.
Nukelkite nuo ugnies ir įdėkite sviesto. Sumaišykite.
Pusę gautos formos įpilkite į formą ir tolygiai paskirstykite ant oranžinio sluoksnio.
Į likusį mišinį įpilkite kakavos miltelių.
Maišykite iki vientisos masės.
Tolygiai paskirstykite ant balto sluoksnio.
Leiskite desertui atvėsti iki kambario temperatūros, tada uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 3-4 valandoms, kol visiškai atvės.
Tada išimkite iš šaldytuvo ir plonu peiliu atsargiai atskirkite nuo formos kraštų.
Tada atsargiai apverskite jį į lėkštę.
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga: