Priklausomybė nuo šokolado nėra pati blogiausia. Subtilūs konditerijos šedevrai – šokoladiniai pyragaičiai ir net paprasta šokolado plytelė gali išvesti iš proto kiekvieną. Tokiems saldumynų mėgėjams paruošėme originalų receptą. Perskaitykite straipsnį, kad sužinotumėte, kaip gaminamas naminis šokoladas be cukraus.
Naminis šokoladas
Daugelis namų šeimininkių laikosi principo, kad geriau viską gaminti pačioms, nei pirkti parduotuvėje. Jei esate viena iš jų, tada naminio šokolado receptas yra tikra dovana jums. Galų gale, jūs galite atidžiai pasirinkti kiekvieną ingredientą ir pagaminti kokybišką produktą.
Dėl šios priežasties šokoladas gaunasi ne tik skanus, bet ir sveikas. Juk jame nėra kvapiųjų medžiagų ir kitų chemikalų, kurių dedama į parduotuvėse esančius gaminius.
Jums reikės:
- 200 g nesmulkintos kakavos
- 100 g kakavinio sviesto
- 5 arbatinių šaukštelių stevijos, medaus ar kito saldiklio pagal skonį
- 3 g šokolado tirštiklio
- riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite kakavą, kad susidarytų trupiniai ir suberkite į gilų dubenį. Kakavą galite ištirpinti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Rekomenduojame rinktis pirmąjį metodą, nes taip galėsite valdyti visą procesą.
Kakavinį sviestą smulkiai supjaustykite ir suberkite į ištirpdytą kakavą. Sviestą sudėkite, kai kakava jau pilnai ištirpusi. Visą šią masę išmaišykite. Šokoladinės masės kaitinimo temperatūra neturi viršyti 45 laipsnių.
Po to jau galima dėti saldiklį. Sumaišykite jį su šokoladine mase ir paragaukite. Jei reikia, įpilkite dar saldiklio.
Išimkite šokolado masę iš garų vonelės ir atvėsinkite iki 34 laipsnių. Kol šokoladas vėsta, paruoškite jam formeles. Jos gali būti bet kokios: šokolado plytelės, žvaigždės, kriauklės ar bet kokios kitos formos. Nuvalykite jų paviršių alkoholiu.
Dabar pereikite prie tirštinimo. Į šokolado masę įmaišykite tirštiklį. Tada viską dar kartą gerai išmaišykite ir supilkite gautą masę į paruoštas formeles. Šiame etape šokoladą galite papuošti riešutais ir džiovintais vaisiais. Tada sudėkite formeles į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.
Kai šokoladas visiškai sustings, jį galima išimti iš formos ir ragauti.
Visą gaminimo eigą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.
Natūralus naminis šokoladas skoniu nėra panašus į parduotuvėje pirktą šokoladą. Jis gaunasi daug skanesnis, o kvapo tiesiog neįmanoma apibūdinti žodžiais. Pabandykite pasigaminti patys ir tuo įsitikinsite. Skanaus!