Vaikystėje glaistyti varškės sūreliai buvo mano ir sesers mėgstamiausias skanėstas. Būtent ji pasidalijo šiuo paprastu ir patikimu naminių sūrelių receptu. Žinoma, iš įprastų ingredientų galite pasigaminti skanų desertą.
Norint paruošti sūrelius su kondensuotu pienu, jums reikės specialios formos. Bet jei tokios neturite, tai nėra priežastis negaminti deserto. Naudokite įprastas keksiukų formeles!
Jums reikės:
- Juodojo šokolado 120 g
- Varškės 250 g
- Kondensuoto karamelizuoto pieno 50 g
- Sviesto 50 g
- Cukraus pudros 50 g
Gaminimas:
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su cukraus pudra ir varške. Ingredientus išplakite maišytuvu.
Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Šepetėliu ištepkite šokoladą ant formelių dugno ir šonų. Atidėkite 10 minučių, kad šokoladas sustingtų.
Praėjus šiam laikui, ištepkite antrąjį šokolado sluoksnį. Atidėkite dar 10 minučių.
Dabar užpildykite šokolado formeles varškės įdaru iki pusės. Kondensuotą karamelizuotą pieną paskleiskite viduryje, naudodami konditerinį švirkštą ar maišelį. Ir ant viršaus vėl užpilkite varškės masės.
Peiliu išlyginkite varškės viršų ir uždenkite šokolado sluoksniu. Sūrelius padėkite pusvalandžiui į šaldiklį.