Ne kartą teko girdėti mamytes besiskundžiančias vaikų užgaidomis vakarienės metu: kaip jie kategoriškai nenori valgyti daržovių, kruopų ir varškės. Ir jie turi pakeisti šį sveiką maistą greitai paruošiamais dribsniais ir saldžia varške. Iš tiesų, ši situacija nėra tokia bloga. Mano vaikai su malonumu valgo naminius varškės rutuliukus!
Asmeniškai man sunku patikėti, kad parduotuvėje perkamas glaistytas sūrelis gaminamas iš tikros varškės. Tokiuo atveju jo tinkamumo laikas vargu ar būtų šeši mėnesiai. Bet mano varškės rutuliukai yra ir skanūs, ir maistingi. Taip yra todėl, kad visi juos valgo tą pačią dieną, kai gaminu. Štai receptas!
Ingredientai
- 200 g varškės
- 50 g juodojo šokolado
- 200 g sausainių
- 150 g cukraus
1. „Gaidelio“ ar kitus paprastus sausainius sutrinkite trintuvu į trupinius. Riebią naminę varškę sutrinkite su cukrumi. Tada pridėkite kitus ingredientus. Užminkykite elastingą tešlą.
2. Ji neturėtų prilipti prie rankų. Sausainių gali prireikti daugiau ar mažiau. Viskas priklauso nuo varškės drėgnumo. Arbatiniu šaukšteliu normuokite tešlą ir formuokite tešlos rutuliukus.
3. Juodąjį (arba pieninį) šokoladą sutarkuokite smulkia tarka. Jame apvoliokite kiekvieną varškės rutuliuką. Padėkite skanėstus ant plokščio indo ir įdėkite į šaldytuvą bent 15 minučių.
Atšaldytus varškės rutuliukus patiekite su arbata ar kakava. Šis sveikas skanėstas gali pakeisti parduotuvėje pirktus saldumynus. Beje, į varškę galite įdėti smulkintų riešutų, kokoso drožlių ar džiovintų vaisių. Tai neprivaloma. Į saldumynų kūrimą įtraukite ir vaikus, jiems turėtų patikti!