Konditerio talentą, deja, turi ne kiekvienas. Tačiau kartais labai norisi palepinti savo šeimą skaniais naminiais pyragais. Todėl vertinu paprastus receptus, kuriuos gali pagaminti net pradedantysis. Šie pyragėliai jau po pirmo karto tapo mėgstamiausiais.
Kefyro pyragėliai yra švelnūs, traškūs ir skanūs. Jie šiek tiek primena Napoleono pyragą, tačiau juos lengviau paruošti. Šie kepiniai puikiai papildo rytinę arbatą ar kavą.
Pyragėliai be mielių
Šie pyragėliai yra gražūs ir be jokio įdaro. Bet jei norite, galite eksperimentuoti, pridėdami ploną tarkuotų obuolių, šokolado, aguonų ar varškės sluoksnį.
Jums reikės:
- 125 g + 70 g sviesto
- 125 g kefyro
- 240 g + 80 g kvietinių miltų
- 5 g kepimo miltelių
- 100 g cukraus
- 50 g cukraus pudros
Gaminimas:
Kepimo miltelius sumaišykite su 240 g miltų (likęs kiekis reikalingas vėliau). Tada sausą mišinį persijokite per sietą.
Įdėkite atšaldyto sviesto (130 g), sutarkuoto stambia tarka. Kruopščiai sumaišykite.
Supilkite kefyrą ir užminkykite tešlą. Apvyniokite tešlą plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve vieną valandą.
Laikas paruošti trupinius. Sumaišykite cukrų su 80 g miltų, įtarkuokite ten 70 g sviesto, sumaišykite iki trupinių. Uždenkite plastikine plėvele ir taip pat įdėkite į šaldytuvą.
Paruoštą tešlą padalinkite į mažus gabalėlius. Trupinius padalinkite į tiek dalių, kiek tešlos gabalėlių turite.
Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną lakštą. Tada gausiai pabarstykite trupiniais.
Ant viršaus uždėkite antrą tešlos lakštą ir vėl pabarstykite trupiniais. Pakartokite, kol baigsis visa tešla ir trupiniai.
Paruoštą tešlą supjaustykite lygiomis dalimis. Padėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 ℃. Kepkite 20 minučių.
Kai pyragėliai iškeps, apibarstykite juos cukraus pudra.
Smaližiai tikrai įvertins šį desertą. Beje, galite patiekti su uogiene, jei norite daugiau saldumo.
Kad tešla nesudegtų, į orkaitę reikia įdėti dubenį su vandeniu. Ši gudrybė ypač aktuali namų šeimininkėms, turinčioms senas orkaites.
Stenkitės gaminti gerai nusiteikę – kepiniai bus daug skanesni ir sveikesni, tai jau išbandyta.
Skanaus!