Patyrusios namų šeimininkės žino, kad konditerijoje svarbu niuansai. Pavyzdžiui, kuris kremas yra geriausias biskvitui? Arba kaip išsirinkti sėkmingiausią pyrago želė sluoksnį? Norėdami sužinoti, turite išbandyti įvairius variantus ir pasirinkti jums tinkamiausią variantą. Šiandien mes parodome, kad skanūs karameliniai ledai gali būti pagaminti ir namuose.
Šis receptas yra tikrai universalus. Pirma, kremas gali būti naudojamas bet kokio tipo pyragams gaminti. Gerai tinka ir su sausainiais, ir su biskvitais. Antra, neįprastas skanėstas virsta šviežiais naminiais ledais, jei į šaldiklį siųsite karamelinį kremą. Ko jums reikia karštomis vasaros dienomis! Virimui naudokite grietinėlę, kurios riebumas yra 30%, ir sviestą, kurios riebumas yra 82%.
Jums reikės:
- Grietinėlė270 ml
- Cukrus165 g
- Sviestas30 g
- Želatina3 g
- Vanduo18 g
- Druska2 g
- Vanilė 1 ankštis
Gaminimas:
Želatiną sumaišykite su vandeniu. Palikite mišinį, kad želatina išsipūstų. Atskirai sumaišykite grietinėlę su sviestu. Pašildykite mišinį.
Supilkite cukrų į keptuvę su storu dugnu. Ir ištirpinkite gaminį iki gintaro spalvos. Kartkartėmis pašalinkite cukrų nuo šonų. Būkite atsargūs: perkaitinta karamelė gali būti karti.
Sumažinkite šilumą ir supilkite į cukrų karštą grietinėlę ir sviestą. Maišykite iki vientisos masės.
Kai ingredientai susijungia, nuimkite mišinį nuo ugnies. Įpilkite druskos ir vanilės, sumaišykite.
Masę nukoškite per sietelį. Kai mišinys šiek tiek atvės (iki 70 laipsnių), įpilkite į jį išbrinkintą želatiną. Viską sutrinkite.
Kremą uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.
Išplakite grietinėlę plakikliu 3–4 minutes. Masė padidės apimtimi ir taps lengvesnė. Tuomet sumaišykite su atvėsusia karamele ir padėkite į šaldiklį kelioms valandoms.