Suskubkite pagaminti, kol nesibaigė moliūgų sezonas!
Ingredientai
Desertui:
- Moliūgai – 300 g,
- Manų kruopos – 250 g,
- Kefyras – 250 ml,
- Cukrus – 150 g,
- Kepimo milteliai – 1 a. š.,
- 1 citrinos žievelė,
- Sviestas.
Sirupui:
- Cukrus – 100 g,
- Vanduo – 100 ml,
- 1 citrinos sultys.
Gaminimo eiga
Nuplautą ir nuluptą moliūgą sutarkuokite rupia tarka. Į moliūgą suberkite manų kruopas, cukrų, supilkite kefyrą ir suberkite kepimo miltelius bei citrinos žievelę. Išmaišykite.
Gautą masę paskirstykite sviestu išteptoje formoje. Paviršių išlyginkite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30–35 minutes.
Kol biskvitas kepa, paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis. Viską užvirkite ir gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų.
Iškepusį pyragą užpilkite karštu sirupu ir palikite atvėsti.
Patiekite su šaukšteliu grietinės ar plaktos grietinėlės, galite pabarstyti džiovintais vaisiais ar riešutais.
Skanaus!