Cukruotus vaisius galima iš anksto paruošti būsimam naudojimui. O vėliau cukatos ilgą laiką gali būti naudojamos kaip įvairių kepinių įdaras ar valgomos vienos. Beveik bet kokią bandelę galima pagardinti šiuo priedu.
MOLIŪGŲ CUKATOS
Šias gėrybes galite gaminti vien dėl tos priežasties, kad natūralūs ir sveiki saldumynai visada būtų po ranka.
Namuose pasigaminti moliūgų cukatų yra labai lengva! Ir tokiu būdų galėsite sunaudoti visus turimus moliūgus.
Jums reikės:
- 2 kg moliūgų
- 2 kg cukraus
- 1,5 l vandens
- cinamono pagal skonį
- 2 apelsinų
- Gvazdikėlių
Gaminimas:
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Dabar reikia paruošti sirupą. Norėdami tai padaryti, ištirpinkite cukrų vandenyje ir užvirkite.
Virkite moliūgą sirupe apie 5 minutes, tada į vandenį įberkite gvazdikėlių ir įmeskite cinamono lazdelių. Patartina naudoti cinamono lazdeles, jei nenorite, kad cukruoti vaisiai patamsėtų.
Nepamirškite į vandenį įpilti apelsinų sulčių ir įtarkuoti apelsino žievelės. Taip pat galite naudoti citrinas, priklausomai nuo to, kuris kvapas jums labiau patinka.
Vėl užvirkite vandenį ir virkite 5 minutes. Šis ciklas turi būti kartojamas 3-5 kartus. Kuo daugiau kartų verdate cukruotus vaisius, tuo gražesni ir skaidresni jie gaunasi.
Sirupą nusausinkite, jo neišpilkite, bet panaudokite kepiniams ar želė gaminimui. Išdėliokite moliūgų gabalėlius ant kepimo popieriaus ir išdžiovinkite. Galite džiovinti ir orkaitėje.
Norėdami, kad cukatos geriau išsilaikytų, apibarstykite jas kukurūzų krakmolu. Laikykite sandariuose stiklainiuose.
Šis skanėstas tikrai patiks visiems, todėl pasiruoškite dalintis receptu.
Moliūgas ir cukatos iš jo yra nepaprastai sveikas ir skanus užkandis!
Skanaus!