Ingredientai
- Pienas – 200 ml
- Mielės – 8 g + 1 šaukštelis cukraus
- Augalinis aliejus – 50 ml
- Varškė – 180 g
- Cukrus – 100 g
- Miltai – 500 g
- Kiaušinis – 1 vnt. (baltymai tešlai, trynys – aptepimui)
- Vanilė (pagal skonį)
Įdaro variantą pasirinkite pagal savo skonį:
- Uogienė,
- Džemas,
- Šokoladas,
- Sirupas,
- Kondensuotas pienas,
- Cukraus sirupe mirkytos razinos.
Gaminimo eiga
Į šiltą pieną supilkite mieles ir 1 šaukštelį cukraus. Atskirai su cukrumi išplakite baltymus. Tada supilkite sviestą ir vėl išmaišykite. Sumaišykite su mielėmis. Įpilkite vanilės ir miltų, minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą laikykite šiltoje vietoje 1,5 valandos, kad pakiltų.
Padalinkite tešlą į 10 dalių. Kiekvieną dalį suformuokite rankomis į rutuliuko formą. Uždenkite rankšluosčiu 10 minučių, kad pakiltų.
Kiekvieną dalį iškočiokite į stačiakampį ir viename krašte dėkite įdarą. Uždenkite kita puse, lengvai paspauskite. Padarykite pjūvius kaip nuotraukoje.
Viršų patepkite tryniu, sumaišytu su vienu arbatiniu šaukšteliu pieno. Kepkite 180°C temperatūroje 25–27 minutes.
Linkime gero skonio!