Pagal šį receptą pagaminta tešla yra tikrai fantastiška, o ji yra tokia išskirtinė tik dėl vieno ingrediento!
Tai paprastas medus, kurio dėka tešla bus daug geresnio skonio, ji bus minkšta ir itin puri. Išbandykite ir įsitikinkite patys!
Jums reikės:
- šilto pieno – 300 ml
- paprastų miltų – 500 – 520 g
- sausų mielių – 10 g
- cukraus – 3-4 šaukštų
- medaus – 2 šaukštų
- druskos – žiupsnelio
- aliejaus – 50 ml
Įdarui:
- varškės – 360 g
- cukraus – 2-3 šaukštų
- vanilinio cukraus – 10 g
- razinų – 80-100 g
- sviesto – 20 g
- kiaušinio – 1 vnt.
Patepimui:
- Aliejaus su kiaušinio tryniu ir vienu šaukšteliu pieno
Gaminimo eiga:
- Į gilų dubenį supilkite 300 ml pieno, įberkite 10 g sausų mielių, žiupsnelį druskos, 4 šaukštus cukraus ir viską gerai išmaišykite.
- Tada įpilkite 50 ml aliejaus, taip pat du šaukštus medaus, įberkite 500-520 g miltų ir vėl viską sumaišykite.
- Minkykite tešlą ir apkloję medvilniniu audiniu, leiskite jai pakilti maždaug valandą.
- Tuo tarpu paruoškite įdarą.
- Atskirame dubenyje sumaišykite 360 g varškės, 3 šaukštus cukraus, 10 g vanilinio cukraus, 20 g sviesto.
- Gautą tešlą iškočiokite ant stalviršio.
- Užtepkite varškės įdaro sluoksnį ir paskleiskite tolygiai ant varškės įdaro razinas.
- Susukite tešlą.
- Supjaustykite gabalėliais, vieną pusę apibarstydami miltais. Į kepimo skardą dėkite ta puse , kurią pavoliojote miltuose, į apačią.
- Uždenkite audiniu ir kol orkaitė sušils, leiskite bandelės šiek tiek pakilti.
- Kai visos bandelės pakils ant kepimo popieriumi išklotos skardos, beliks tik jas patepti kaušiniu, sumaišytu su aliejumi ir pienu, ir pašauti į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę maždaug 25 minutėms.
Paruoštas bandeles apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Vaizdo medžiaga: