Home Receptai Desertai Mielinės tešlos bandelės su obuoliais

Mielinės tešlos bandelės su obuoliais

0
Mielinės tešlos bandelės su obuoliais

Obuoliai – vienas tų vaisių, kuris patinka kone visiems, o smaližiams tikrai patiks mielinės bandelės su obuoliais, kurias galėsite paruošti be ypatingai didelių pastangų.

Jums reikės:

  • 220 ml pieno
  • 40 g mielių
  • 100 g cukraus
  • 500 g kvietinių miltų
  • 80 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 obuolių
  • Kiaušinio baltymo

Kaip gaminti?

Pašildykite pieną, padalinkite į dvi dalis. Įdėkite šviežių mielių, valgomąjį šaukštą cukraus, 2 valgomuosius šaukštus miltų. Išmaišykite ir palikite 20-30 min pastovėti (tešla turi iškilti).

Likusį pieną sumaišykite su tirpintu sviestu, cukrumi ir miltais. Įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Užminkykite tešlą iš dviejų dalių.

Iškočiokite tešlą į ritinį, padalinkite į 12 dalių. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite nedidelį plokščią pyragėlį, dėkite  ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palikite 30 min.

Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais ir pabarstykite cukrumi.

Kiekviename tešlos gabalėlyje padarykite po nedidelę įdubą, įdėkite įdaro. Bandelių kraštus aptepkite plaktu kiaušinio baltymu.  Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.