Ingredientai
- grietinėlė (bent 20% riebumo) – 500 ml;
- citrina – 1 vnt.
Gaminimo eiga
- Grietinėlę pakaitiname iki 85 laipsnių ant silpnos ugnies. Tada į šiltą grietinėlę supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
- Marlę perlenkite 4–5 kartus ir ja išklokite dubenį. Kreminę masę supilkite į dubenį, suvyniokite į marlę ir pakabinkite, kad išrūgos išbėgtų.
- Jei norite minkšto sūrio, tada laikykite 1 valandą, o jei tirštesnės konsistencijos – keletą valandų. Po pirmos valandos galite padėti ant lentelės ir prispausti kažkuo sunkiu.
- Sūrį išimame iš marlės ir 10–12 valandų padedame į šaldytuvą. Viskas! Galima mėgautis ir naudoti įvairiuose receptuose.
Skanaus!