Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Labai skanūs želė desertai. Pravers, kai norisi kažko gaivaus

Želė yra šaltas ir lengvas desertas, pagamintas iš želatinos. Kaip saldus komponentas dedamos uogos, uogienė, įvairūs vaisiai ir net varškė.

želė

Prieš pradedant gaminti, želatina turi būti ištirpinta vandenyje. Labai svarbu išmokti tai padaryti teisingai. Tirpinkite želatiną tik šaltame vandenyje, kurio temperatūra ne aukštesnė kaip 20 laipsnių. Jei naudosite karštą vandenį, želatina paprasčiausiai išvirs ir neištirps.

Užpylus vandeniu, želatina išbrinksta. Tada patiekalo pagrindas – sultys, kompotas ar vaisių sirupas sumaišomi su želatina ir šildoma vandens vonelėje, kol visiškai ištirpsta.

SKANŪS ŽELĖ DESERTAI

KAIP TINKAMAI APDOROTI ŽELATINĄ?

Labai svarbu laikytis visų reikalingų proporcijų. Jei turite 20 gramų želatinos, sumaišykite ją su vienu litru vandens ir gausite virpančius drebučius. Dar šiek tiek želatinos (nuo 40 iki 60 g) į tą patį 1 litrą vandens – gausite želė, kurią reikės pjaustyti.

želė

Niekada neužvirkite želatinos. Vaisius reikia supjaustyti smulkiai, kad jie gražiai pasiskirstytų deserte.

Želatinos negalima šaldyti šaldytuve, kitaip gausite kristalizuotą masę.

Būtinai atkreipkite dėmesį į želatinos galiojimo laiką, pasibaigęs galiojimas gali sugadinti visą desertą.

Vaisiuose ir uogose išlieka pakankamas vitaminų kiekis. Pieno ir kakavos želė yra mažai kaloringa ir lengvai virškinama. Želatina padeda stiprinti kaulus, nagus ir plaukus. Skanūs desertai su želatina reikalauja minimalių išlaidų ir nedidelio produktų kiekio. Mes siūlome jums 5 geriausius želė desertus.

PIENIŠKAS DESERTAS

Jums reikės:

  • 1 valgomojo šaukšto želatinos
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 3,5 stiklinių pieno
  • 3 šaukštų cukraus
  • žiupsnelio vanilės

Gaminimas:

Želatiną užpilkite atvėsintu virintu vandeniu ir palikite pusvalandžiui išmirkti.

Pieną pašildykite, kol jis beveik užvirs ir į jį įpilkite cukraus. Virkite toliau su cukrumi ir kai cukrus ištirps, nukelkite nuo ugnies.

Nuolat maišykite pieną ir į jį sudėkite želatiną. Leiskite gautai masei atvėsti ir šiek tiek pagardinkite vanile.

Viską kruopščiai išmaišykite ir perkoškite per marlę.

Paruoštą mišinį supilkite į formeles ir padėkite į šaltą vietą.

ŠOKOLADINIS SUFLĖ

Jums reikės:

  • 8 kiaušinių
  • 200 g cukraus pudros
  • 1 litro pieno
  • 50 g kakavos
  • 25 g želatinos
  • 4 g vanilino

Gaminimas:

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius sumaišykite su cukraus pudra ir įpilkite kakavos miltelių bei pieno. Prieš tai kakava turi būti išmaišyta su pienu.

Mišinį užvirinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Nukelkite nuo ugnies ir toliau maišykite, įpilkite želatinos, išmirkytos vėsiame vandenyje.

Baltymus su vanile išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į atvėsusią masę. Viską gerai išmaišykite, supilkite į formeles ir padėkite į vėsią vietą.

želė

ŽELĖ SU JOGURTU

Jums reikės:

  • 40 g želatinos
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 2 šaukštų jogurto
  • 50 g kakavos
  • 100 g cukraus
  • pusės citrinos žievelės
  • 2 šaukštų konjako

Gaminimas:

Želatiną trumpam užpilkite labai šaltu vandeniu, tuomet užpilkite karštu vandeniu ir labai gerai išmaišykite.

Įpilkite jogurto, iš anksto išplakto su cukrumi. Į gautą mišinį įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę ir konjaką.

Supilkite paruoštą masę į formeles.

ŽELĖ „PIENO LAŠAS”

Jums reikės:

  • 0,5 l pieno
  • 2 šaukštų cukraus
  • 100 ml vandens
  • 25 g želatinos
  • žiupsnelio vanilės

Gaminimas:

Užpilkite želatiną vandeniu ir palaukite, kol ji išbrinks. Pieną išmaišykite su cukrumi ir užvirkite, įpilkite vanilino.

Ištirpinkite želatiną šiltame piene. Plakite pieną, kol susidarys putos. Gautą mišinį išpilkite į paruoštas formeles ir padėkite į šaltą vietą.

želė

ŽELĖ SU UOGOMIS

Jums reikės:

  • 1 valgomojo šaukšto želatinos
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 4 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų uogų

Gaminimas:

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite pusvalandžiui išmirkti. Užvirkite pieną kartu su 2 šaukštais cukraus.

Kai užvirs pienas, į jį įdėkite pusę išmirkytos želatinos. Nepamirškite nuolat maišyti.

Gautą pieno mišinį supilkite į iš anksto atvėsintas metalines formas. Sluoksnis turėtų būti apie 5 centimetrų aukščio. Padėkite į šaldytuvą ir leiskite gerai atvėsti.

Tuo tarpu pasigaminkite uogų želė. Iš uogų išspauskite sultis ir perkoškite. Minkštimą virkite kartu su cukrumi.

Tada vėl perkoškite, supilkite likusią želatiną, kruopščiai išmaišykite. Sumaišykite su uogų sultimis.

Išimkite formas iš šaldytuvo ir užpilkite uogų drebučių sluoksnį, ir palaukite, kol sustings.

Sveiko maisto propaguotojai pirmenybę teikia naminiams drebučiams kaip alternatyvai kepiniams. Dėl naudingų savybių ir įdomaus skonio želė yra puikus desertas.

želė

Toks skanėstas – ryškus, permatomas, neįprastos formos desertas – sukels bet kurio vaiko emocijų audrą . Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

LIDL: granatams – 50%, RIMI: majonezui – 51%. MAXIMA, IKI, THOMAS PHILIPPS ir kt. 48 savaitės (2024.11.25–12.01) rekomenduojamos nuolaidos

Šią savaitę kainų analitikė Irena peržiūrėjo nuolaidos.lt svetainėje pateiktus akcijų leidinius ir atrinko geriausius pasiūlymus, kuriuos verta išnaudoti! Šios savaitės nuolaidos apima šviežius vaisius,...

Nedėkite šių žaisliukų ant kalėdinės eglutės: jie jau pasenę ir nepatiks Gyvatei

Iki žiemos švenčių liko visai nedaug laiko! Todėl jau dabar verta galvoti, kaip papuošti kalėdinę eglutę. Specialistai teigia, kad, kaip ir bet kurioje gyvenimo srityje,...
---