Nustebsite, kaip nesudėtinga pagaminti tokį puikų desertą. Spurgas galite papuošti cukraus pudra ar šokoladiniu glajumi.
Sudėtis:
500 g miltų
120 g sviesto arba margarino
40 g mielių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis romo
1 šaukštelis druskos
citrinos žievelė
5 kiaušinio tryniai
350 ml pieno
vanilinio cukraus
Gaminimas:
Mieles su cukrumi kildinkite šiek tiek pašildytame piene. Gerai sumaišykite trynius su druska, tada įpilkite romo ir likusio pieno.
Sumaišykite minkštą sviestą, citrinos žievelę, pieną, sumaišytą su tryniais, ir mieles su cukrumi bei miltus. Gerai išmaišykite ir palikite maždaug valandai.
Kai tešla pakils, iškočiokite storą (piršto storio) sluoksnį, iš kurio formuokite spurgas stikline.
Jei norite pasigaminti spurgas su įdaru, paimkite dvi paprastas spurgas, įdėkite įdaro, tada sutvirtinkite jas aplink kraštus.
Spurgas virkite gerai įkaitintame aliejuje.
Skanaus!
Spurgos su šokoladu ir be mielių. Paprastas ir skanus receptas!
Spurgos su šokoladu yra be galo skanus desertas. Pagal šį receptą jas paruošti yra labai nesudėtingas. Išmėginkite.
Sudėtis
400 g miltų
3 kiaušiniai
1 skardinė kondensuoto pieno
0,5 l aliejaus
žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g šokolado
Gaminimas
Į dubenį įmuškite kiaušinius. Supilkite kondensuotą pieną. Gerai išmaišykite, bet neplakite.
Išsijokite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Sumaišykite su kiaušinių mase ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
Iškočiokite tešlą ir išspauskite skirtingų dydžių puodeliais ar stiklinėmis padarykite spurgų formas.
Įkaitinkite aliejų. Pamerkite į jį spurgas. Virkite iš abiejų pusių, kol įrus.
Ištirpinkite šokoladą ir juo apliekite gautas spurgas. Palaukite apie pusvalandį, kol šokoladas sustings. Tada spurgos su šokoladu bus paruoštos.