Home Receptai Desertai Tik pagal šį receptą: itin skanūs ir švelnūs kruasanai

Tik pagal šį receptą: itin skanūs ir švelnūs kruasanai

0
Tik pagal šį receptą: itin skanūs ir švelnūs kruasanai

Ingredientai

  • miltai – 4–5 šaukštai,
  • margarinas – 200 g (ištirpdytas),
  • grietinė 20% – 200 g,
  • kiaušiniai – 2 vnt.,
  • sausos mielės – 1,5 šaukštelio,
  • cukrus – 1 šaukštelis.

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia paruošiame tešlą: šiltame vandenyje ištirpdome mieles, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir miltus.
  2. Kai tik pasirodys burbuliukai (po maždaug 20 minučių), supilkite minkštą margariną, kiaušinius, grietinę ir miltus. Minkykite tešlą.
  3. Tešlą padaliname į 4 dalis ir kiekvieną iškočiojame į 3 mm storio apskritimą, tada supjaustome trikampiais ir dedame įdarą arba tiesiog pabarstome cukrumi. Susukame suktinukus.
  4. Viršutinę dalį patepkite cukraus sirupu ir sudėkite kruasanus ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu.
  5. Palikite kruasanus pakilti kambario temperatūroje 30 min. (galima ir ilgiau, jei kambaryje vėsu). Kepkite 180°C temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!