Ingredientai
- miltai – 4–5 šaukštai,
- margarinas – 200 g (ištirpdytas),
- grietinė 20% – 200 g,
- kiaušiniai – 2 vnt.,
- sausos mielės – 1,5 šaukštelio,
- cukrus – 1 šaukštelis.
Gaminimo eiga
- Pirmiausia paruošiame tešlą: šiltame vandenyje ištirpdome mieles, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir miltus.
- Kai tik pasirodys burbuliukai (po maždaug 20 minučių), supilkite minkštą margariną, kiaušinius, grietinę ir miltus. Minkykite tešlą.
- Tešlą padaliname į 4 dalis ir kiekvieną iškočiojame į 3 mm storio apskritimą, tada supjaustome trikampiais ir dedame įdarą arba tiesiog pabarstome cukrumi. Susukame suktinukus.
- Viršutinę dalį patepkite cukraus sirupu ir sudėkite kruasanus ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu.
- Palikite kruasanus pakilti kambario temperatūroje 30 min. (galima ir ilgiau, jei kambaryje vėsu). Kepkite 180°C temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.
Skanaus!