Tortas „Paukščių pienas“ nėra paruošiamas lengvai. Yra keletas žingsnių gaminimo eigoje, reikalaujančių tam tikrų įgūdžių ir patirties. Tačiau tortas yra toks skanus, kad verta pasistengti.
Naminis tortas „Paukščių pienas”
Biskvitui reikės:
- 6 kiaušinių trynių
- 150 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 100 g cukraus
- 8 g vanilinio cukraus
- 100 g sviesto arba margarino
Suflė reikės:
- 6 kiaušinių baltymų
- 150 g kokybiško sviesto
- 70 g sutirštinto pieno
- 8-10 g želatinos
- 150 g šalto vandens
- 400 g cukraus
- žiupsnelio druskos
Glazūrai reikės:
- 75 g juodojo šokolado
- 50 g sviesto
Gaminimas:
Pirmiausia atskirkite baltymus nuo trynių.
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir cukrų su vaniliniu cukrumi.
Sviestą išimkite iš šaldytuvo, tačiau neleiskite jam visiškai suminkštėti. Išplakite sviestą mikseriu ir palaipsniui supilkite cukrų su vanile. Kai cukrus visiškai ištirps, po vieną supilkite trynius ir toliau plakite mikseriu.
Suberkite visus miltus ir kepimo miltelius į dubenį su sviestu. Viską išplakite, bet neplakite per ilgai.
Paruoškite 2 kepimo popieriaus lapus. Kiekvienas lakštas turi būti tokio dydžio, kad tilptų į kepimo formą. Taip pat paruoškite 2 maistinės plėvelės gabalėlius. Tešlą padalinkite per pusę.
Kiekvieną tešlos rutulį įdėkite ant kepimo popieriaus ir uždenkite plėvele taip, kad tešla gulėtų ant popieriaus, o plėvelė būtų viršuje. Tokiu būdu galite iškočioti tešlą ant kepimo popieriaus taip, kad ji neliptų prie rankų ir kočėlo.
Iš kiekvieno tešlos gabalo padarykite lygų apskritimą, kad jis visiškai sutaptų su kepimo popieriumi.
Galiausiai galite nuimti plėvelę ir pašauti tešlą į orkaitę. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių ir kepkite biskvitus apie 6–7 minutes, ne daugiau.
Kai pirmas biskvitas iškeps, jį nedelsiant reikia perkelti į formą, kurioje tortas bus suteptas. Nepamirškite prieš tai formos sutepti aliejumi arba iškloti kepimo popieriumi!
Suflė gaminimas:
Išmirkykite želatiną šaltame vandenyje, išmaišykite ir padėkite į šalį.
Tuo tarpu mikseriu išplakite šiltą, bet ne skystą sviestą. Tik suplakę į purią lengvą masę, galite įpilti šiek tiek sutirštinto pieno.
Dabar indą su želatina perkelkite ant ugnies, kol ji visiškai ištirps. Nedelsdami įpilkite cukraus ir sumaišykite. Cukraus kristalai turi visiškai ištirpti, tačiau masė negali užvirti.
Svarbu! Tuo pačiu metu, kai sirupas verda, reikia išplakti baltymus su žiupsneliu druskos. Paruošus sirupą, kiaušinių baltymai jau turėtų būti išplakti iki standžių putų.
Dabar reikia toliau plakti baltymus ir palaipsniui supilti karštą cukraus sirupą.
Dabar laikas įmaišyti sviestą. Baltymų masė nusistovės ir taps šiek tiek vandeninga.
Pirmąjį biskvitą jau įdėjome į kepimo indą, todėl nereikia dvejoti. Pusę kremo nedelsdami supilkite į formą. Tada uždėkite antrąjį biskvitą ir viską užpilkite antrąją kremo dalimi. Padėkite tortą pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tada paruoškite glaistą: ištirpinkite ir sumaišykite šokoladą ir sviestą. Mišinį užpilkite ant viršaus ir padėkite į šaldytuvą, kol tortas sustings. Tortas yra paruoštas! Daugiau informacijos rasite žemiau pateiktame vaizdo įraše.
Skanaus!