Daugelis moterų turi stereotipą, kad orkaitėje kepami obuoliai yra išskirtinai dietinis patiekalas. Tiesą sakant, jei norite gauti kuo daugiau naudos iš šių vaisių, valgykite juos žalius ir sezono metu. Bet nuostabiai sveikų pikantiškų patiekalų su obuoliais yra.
Iškrovos dienos su keptais obuoliais yra labai populiarios įžymybių tarpe. Net jei nesilaikysite griežtos dietos, o tiesiog norite paruošti savo kūną vitaminais ateinančiai žiemai, mūsų pasirinkimas pravers. Pabandėme surinkti skaniausius keptų obuolių receptus. Be to, šie patiekalai taip pat yra labai maistingi.
Obuoliai su slyvomis ir grietine
Jums reikės:
- 50 g džiovintų slyvų
- 3 šaukštų grietinės
- 1,5 šaukšto cukraus
- 5 obuolių
Gaminimas:
Nuplaukite džiovintas slyvas ir 15 minučių užpilkite verdančiu vandeniu, tada smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su grietine ir cukrumi. Nupjaukite obuolių viršūnes, pašalinkite šerdis.
Kepimo skardą išklokite folija ir ant viršaus uždėkite obuolių. Įdarykite juos slyvomis su grietine ir cukrumi. Kepkite desertą pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje.
Karamelizuoti obuoliai
Jums reikės:
- 7 obuolių
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- 2 šaukštelių cinamono
- 0,5 šaukštelio druskos
- 3 šaukštų miltų
- 330 g rudojo cukraus
- 115 g sviesto
- 100 g baltojo cukraus
Gaminimas:
Nulupkite obuolius ir pašalinkite šerdis, supjaustykite juos dideliais kubeliais. Pabarstykite kubelius citrinos sultimis, šaukštu cinamono, druska, 2 šaukštais miltų ir 220 g rudojo cukraus. Viską išmaišykite ir suberkite į formą.
Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su likusiais miltais, baltuoju cukrumi, ruduoju cukrumi ir cinamonu. Šiuo mišiniu tolygiai uždenkite obuolius.
Kepkite 40–45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Karamelė turėtų sukietėti, tačiau obuoliai, priešingai, suminkštės. Prieš patiekdami šiek tiek atvėsinkite. Galite įdėti samtelį ledų.
Obuoliai su avižų dribsniais ir riešutais
Jums reikės:
- 4 obuolių
- 120 g sviesto
- 4 šaukštų avižinių dribsnių
- 4 šaukštų rudojo cukraus
- 3 šaukštų graikinių riešutų
- 1 šaukštelio cinamono
- 0,25 šaukštelio malto muskato riešuto
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Nupjaukite obuolių viršų, nulupkite juos. Sumaišykite minkštą sviestą su avižų dribsniais, cukrumi, smulkintais graikiniais riešutais, cinamonu, muskatu ir žiupsneliu druskos.
Šiuo įdaru užpildykite obuolius. Įdėkite juos į kepimo indą ir uždenkite folija. Kepkite pusvalandį iki 190 ° C įkaitintoje orkaitėje. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių.
Obuoliai su varške ir morengu
Jums reikės:
- 4 obuolių
- 0,5 banano
- 100 g varškės
- 2 šaukštų cukraus
- 1 kiaušinio baltymo
Gaminimas:
Nupjaukite obuolių viršūnes, išpjaustykite šerdis ir padėkite vaisius ant kepimo skardos. Varškę su bananu plakite blenderiu iki vientisos masės. Šiuo mišiniu užpilkite obuolius ir pabarstykite šaukštu cukraus. Kepkite iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
Baltymus plakite mikseriu. Proceso metu į jį įpilkite likusį cukrų. Gautą purią masę paskleiskite ant kiekvieno obuolio. Kepkite 120 laipsnių temperatūroje dar 15-20 minučių.
Obuoliai su džiovintais abrikosais
Jums reikės:
- 100 g rudojo cukraus
- 50 g baltojo cukraus
- 80 ml vandens
- 4 obuolių
- 100 g džiovintų abrikosų
- 0,5 šaukštelio malto cinamono
- 0,5 šaukštelio malto imbiero
- 1 valgomojo šaukšto sviesto
Gaminimas:
Sumaišykite baltąjį cukrų ir vandenį, ir supilkite į kepimo indą. Nupjaukite obuolių viršūnes, iš vaisių išimkite minkštimą.
Sumaišykite rudąjį cukrų, cinamoną ir imbierą su kubeliais pjaustytais džiovintais abrikosais. Šiuo mišiniu užpilkite obuolius ir sustatykite juos į formą su sirupu.
Ant kiekvieno obuolio uždėkite nedidelį sviesto gabalėlį. Kepkite iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Paruoštus obuolius, prieš pat patiekiant, užpilkite sirupu.
Obuoliai lazdyno riešutuose su razinomis
Jums reikės:
- 50 g razinų
- 50 ml romo
- 4 obuolių
- 1 citrinos
- 30 g migdolų
- 30 g graikinių riešutų
- 30 g lazdyno riešutų
- 60 g rudojo cukraus
- 1 šaukštelio cinamono
- 60 g sviesto
- 4 cinamono lazdelių
Gaminimas:
Pamirkykite razinas rome arba konjake. Nulupkite obuolius ir užpilkite citrinos sultimis. Susmulkinkite visus riešutus ir sumaišykite. Į juos taip pat įpilkite pusę cukraus ir malto cinamono.
Aptepkite obuolius minkštu sviestu ir kruopščiai apvoliokite riešutuose. Taip pat sutepkite kepimo indą. Ant jo uždėkite obuolius. Išmaišykite razinas, likusį cukrų ir apie 20 g sviesto.
Užpildykite obuolius mišiniu, taip pat įkiškite po cinamono lazdelę. Indą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C, pusvalandį.
Įdomu tai, kad kepti obuoliai su tokiais skaniais įdarais visiškai nepraranda naudingų savybių. Žinoma, patiekalai su cukrumi ir bananais nebebus vadinami dietiniais, tačiau tokie patiekalai taps puikiais maistingais pusryčiais žmonėms, pripratusiems prie sveiko maisto.