Iki šiol mano mėgstamiausi naminiai kepiniai yra keksiukai. Sumaišau paprastą tešlą, pagal skonį dedu įdarą, išdėlioju formeles ir dedu į orkaitę. Gaminu įvairių skonių keksiukus: bananinius, šokoladinius, su vaisiais ar riešutais.
Bet jei mano šaldytuve yra varškės, būtinai gaminu šiuos varškės keksiukus su razinomis. Jie ypač švelnūs ir purūs, tirpsta burnoje. Dalinuosi su jumis nuostabiu, bet paprastu receptu!
Ingredientai
- 200 g varškės
- 2 valg. š. grietinės
- 2 kiaušiniai
- 2 valg. š. sviesto
- 100 g kvietinių miltų
- 100 g cukraus
- 0,5 a. š. kepimo miltelių arba sodos
- žiupsnelis druskos
- razinos – pagal skonį
- džiovinti abrikosai – pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Sumaišykite visus ingredientus ir užmaišykite tešlą keksiukams.
2. Supilkite tešlą į formeles ir pašaukite į orkaitę 180°C temperatūroje apie 25 minutėms. Patikrinkite, ar iškepė, dantų krapštuku arba mediniu iešmeliu.
Jei norite, keksiukus galite papuošti cukraus pudra arba pabarstyti tarkuotu šokoladu. Skanėstas bus kaip tik pusryčiams ar prie arbatos. Taip pat dažnai kepu keksiukus, kai einu į svečius. Niekas neatsisakys tokios skanios dovanos!
Skanaus!