Kad ir kiek įvairiausių keksiukų beragaučiau, šie patys skaniausi! Šaltuoju metų laiku mėgstu kepti šiuos keksiukus, įdarui smulkiai supjaustau džiovintus abrikosus , o slaptas ingredientas – 1 mandarino žievelė.
Keksiukai yra švelnūs, purūs, kvapnūs ir labai skanūs! Tešla paprasta, pagaminsite be rūpesčių. Iškepusius keksiukus apibarstykite cukraus pudra.
Skanūs ir paprasti keksiukai
Šiandien papasakosime, kaip išsikepti žiema kvepiančius keksiukus „Žiemos angelas“. Nesudėtingas receptas, kuris patiks visiems smaližiams!
Ingredientai
- 1 valgomasis šaukštas kefyro
- 2 kiaušiniai
- 125 g margarino
- 1,5–2 arb. š. miltų
- 0,5 šaukštelio sodos
- 1 mandarino žievelė
- 50–70 g džiovintų abrikosų
- cukraus pudra (apibarstymui)
Gaminimo eiga
1. Ištirpinkite margariną vandens vonelėje ir atvėsinkite. Džiovintus abrikosus supjaustykite mažais kubeliais, suberkite sutarkuotą vieno mandarino žievelę.
2. Patogiame inde išplakite kiaušinius ir cukrų iki purių baltų putų. Tada supilkite ištirpintą margariną ir kefyrą. Viską gerai išmaišykite.
3. Suberkite sodą ir miltus, ir vėl viską išmaišykite mikseriu.
4. Į tešlą supilkite žievelę ir džiovintus abrikosus. Švelniai išmaišykite tešlą.
5. Kepimo formą ištepkite nedideliu sviesto kiekiu, tada dėkite į ją tešlą, užpildydami maždaug 2/3 kepimo formos. Keksiukus kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku ar iešmeliu.
6. Gatavus keksiukus atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada lengvai apibarstykite cukraus pudra.
7. Keksiukai su džiovintais abrikosais yra paruošti. Skanaus!
Apibendrinimas
Pagal šį receptą pagaminsite nuostabius keksiukus! Labai minkšti, purūs, lengvi, o mandarino žievelės dėka dar ir kvapnūs. Būtinai išbandykite – palepinkite save ir savo artimuosius gardžiais kepiniais. Beje, kaip įdarą galite naudoti bet ką. Neturite džiovintų abrikosų? Naudokite razinas ar spanguoles, jei mėgstate šokoladą – įdėkite šokolado gabalėlių.
Skanaus!