Žinote, tai toks desertas, kurį gaminau ir nepastebėjau kaip jo neliko… Galų gale, kas gali būti lengviau nei tiesiog sumaišyti trynius ir cukrų? Tik yra viena sąlyga: reikia ruošinį palaikyti bent 15 minučių. Nuo to priklauso galutinio rezultato sėkmė.
Apskritai tai taip paprasta, kad net juokinga. Todėl labai rekomenduoju išbandyti šį receptą. Ypač jei labai trūksta laiko, o norisi kažko saldaus. Orinius keksiukus dažniausiai gaminu ryte, kol visi miega. Artimiesiems nespėjus išsivalyti dantų, ant stalo laukia skanus ir truputį nuodėmingas pusryčių priedas.
Kaip papuošti ką tik iškeptus keksiukus
Dėl to tikrai nesijaudinu, nes keksiukai dingsta nespėję iš tikrųjų atvėsti. Bet kai yra laiko ir įkvėpimo, galiu paruošti šokoladinį glajų, kurio receptą pridedu žemiau. Kraštutiniu atveju kepinius visada galite pabarstyti cukraus pudra arba kokoso drožlėmis.
Ingredientai
- 4 vnt. kiaušinių
- 150 g cukraus
Gaminimo eiga
1. Atsargiai atskirkite trynius nuo baltymų.
2. Supilkite cukrų į sausą švarų dubenį, sudėkite trynius. Masę plakite maišytuvu 15 minučių.
3. Jei norite, galite pridėti vanilinio cukraus ir cinamono.
4. Pasiruoškite mažas silikonines formeles ir šaukštu sudėkite paruoštą tešlą.
5.Įdėkite keksiukus į įkaitintą orkaitę. Kepkite 1 valandą 100 laipsnių temperatūroje.
Kai tik keksiukai bus ištraukti iš orkaitės, pagaminkite šokoladinį glajų. Norėdami tai padaryti, sumaišykite 2 šaukštus tikros kakavos, 5 valg. šaukštus cukraus ir 4 valg. šaukštus pieno. Maišydami uždėkite masę ant nedidelės ugnies ir įpilkite 20 g sviesto, kol viskas pradės virti. Gerai išmaišykite, šiek tiek pravėsinkite ir užpilkite ant deserto.
Skanaus!