Žinoma, tai receptas tiems, kurie pernai pagamino didžiulį kiekį įvairių marmeladų ir uogienių. Neturėjote laiko visko suvalgyti, o jau yra šviežių uogų ir vaisių? Nenusiminkite, šiandien pateiktas kekso receptas padės atsikratyti uogienių! Šio recepto net nereikia užsirašyti, jis toks paprastas. Be to, desertas jums taip patiks, kad kepsite kiekvieną dieną. Be to, keksas su uogiene yra tikras atradimas saldumynų mėgėjams!
Jums reikės:
- Kiaušinių 2 vnt.
- Cukraus 50 g
- Vanilinio cukraus 8 g
- Pieno 50 ml
- Saulėgrąžų aliejaus 50 ml
- Kepimo miltelių 16 g
- Sviesto 20 g
- Kvietinių miltų 100 g
- Abrikosų uogienės pagal skonį
- Kokoso drožlių pagal skonį
Gaminimas:
Kiaušinius gerai išmaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Supilkite pieną ir išmaišykite. Įpilkite augalinio aliejaus ir vėl išmaišykite.
Suberkite miltus, išmaišykite iki vientisos masės. Išsijokite kepimo miltelius ir dar kartą išmaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
Pasirinktą kepimo formą ištepkite minkštu sviestu, lengvai apibarstykite miltais ir supilkite dalį tešlos.
Tolygiai paskirstykite uogienę ir užpilkite likusia tešla. Pyragą kepkite pusvalandį iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Kai keksas iškepa, viršų aptepkite uogiene ir apibarstykite kokosu.