Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Puikus kepinys prie arbatos: šokoladinis keksas su avietėmis

Ingredientai

  • Miltai – 250 g
  • Cukrus – 180 g
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Pienas – 175 ml
  • Druska – 3 g
  • Sviestas (riebus) – 60 g
  • Kakava – 75 g
  • Tamsus šokoladas – 90 g
  • Kepimo milteliai – 5 g
  • Avietės (galimos ir kitos uogos) – 300 g

Gaminimo eiga

Pieną išplakite su minkštu sviestu, tada įmuškite kiaušinį, druską ir švelniai išmaišykite iki vientisos masės.

Atskirai sumaišykite cukrų ir kakavą, suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, išmaišykite. Sumaišykite skystį ir miltų mišinį iki vientisos masės. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir sudėkite į tešlą.

Nuplautas ir nusausintas avietes apvoliokite miltuose ir suberkite į likusius ingredientus. Švelniai išmaišykite, kad nepažeistumėte uogų. Šaldytų aviečių atitirpinti nereikia!

Tešlą paskirstykite į riebalais išteptą formą. Kepkite 170°C temperatūroje 35 min. Išimkite gatavą pyragą ant lėkštės ir pabarstykite cukraus pudra.

Mėgaukitės su arbata!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---