Tai – puikus obuolių desertas, kurį labai paprasta paruošti, o jo skonis sužavės net ir didžiausią gurmaną!
Jums reikės:
Tešlai:
3 kiaušinių
4 valgomųjų šaukštų cukraus
2 valgomųjų šaukštų miltų
1 valgomojo šaukšto bulvių krakmolo
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Obuolių sluoksniui:
800 gramų obuolių
Cukraus (pagal skonį)
1 pakelio pudingo miltelių
Kremui:
300 gramų plakamosios grietinėlės
150 g grietinės
Želatinos
Pyrago viršui:
150 gramų juodojo arba pieniško šokolado
Kaip gaminti?
Išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi, palengva įmaišykite kitus tešlos ingredientus.
Kepimo formą (maždaug 22 cm skersmens) ištepkite riebalais, supilkite tešlos masę. Kepkite 25–30 minučių 170 ° C temperatūroje. Iškeptą pyrago pagrindą atvėsinkite kambario temperatūroje.
Nulupkite obuolius, supjaustykite gabalėliais, užpilkite maždaug 3/4 puodelio vandens (jei obuoliai nėra labai sultingi), virkite, kol suminkštės.
Nupilkite vandenį, įberkite pakelį vanilinio pudingo miltelių.
Ant atvėsusio pyrago pagrindo sudėkite obuolių masę, išlyginkite.
Išplakite grietinėlę su grietine ir cukrumi, įdėkite želatinos, ir formuokite dar vieną pyrago sluoksnį.
Pyrago viršų papuoškite šokolado drožlėmis.