Home Receptai Desertai Tradiciniai kalėdiniai pyragaičiai be miltų ir glitimo! Nuostabaus skonio desertas

Tradiciniai kalėdiniai pyragaičiai be miltų ir glitimo! Nuostabaus skonio desertas

0
Tradiciniai kalėdiniai pyragaičiai be miltų ir glitimo! Nuostabaus skonio desertas

Nuostabaus skonio suktinukai – tradiciniai kalėdiniai saldumynai, kurie privalo atsidurti ant jūsų šventinio stalo.

Gardaus šokolado, švelnios grietinėlės ir purios tešlos derinys pavers šį desertą nepakartojama skonio švente.

Fantastiškas tradicinių paryžietiškų suktinukų receptas.

Jums prireiks:

Tešlai:

  • 4 kiaušinių baltymų
  • 300 g granuliuoto cukraus
  • 300 g graikinių riešutų

Kremui:

  • 5 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 180 g granuliuoto cukraus
  • 3 šaukštų kakavos
  • 500 g sviesto

Papuošimui (šokolado glaistui)

  • 200 g juodojo šokolado (52%)
  • 100 g kokosų aliejaus

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinių baltymus pasterizuokite karšto vandens vonelėje.
  2. Suberkite cukrų ir retkarčiais pamaišykite mentele.
  3. Kiaušinių baltymus įkaitinkite iki 72-76°C, tai užtruks apie 10 min.
  4. Karštus kiaušinių baltymus supilkite į gilų dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu apie 10 minučių.
  5. Į paruoštą kremą supilkite sumulkintus graikinius riešutus.
  6. Kremo be reikalo ilgai nemaišykite, kad nesuliptų, ir tada įdėkite į specialų konditerinį maišelį (švirkštą).
  7. Skardą išklokite kepimo popieriumi, o tada konditeriniu maišeliu (švirkštu) formuokite norimos formos suktinukus. Pvz.: pasagėlės formos.
  8. Pasirinkite programą su ventiliatoriumi.
  9. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros.
  10. Kepkite 190°C temperatūroje apie 5–6 minutes.
  11. Išjungę orkaitę šiek tiek praverkite dureles.
  12. Ir dar 10 minučių palikite džiūti.
  13. Į gilesnį dubenį supilkite kiaušinius, cukrų, išmaišykite šluotele ir perkelkite į vandens vonelę.
  14. Kiaušinius įkaitinkite iki 72-76°C, retkarčiais pamaišydami.
  15. Plakite kiaušinių mišinį 15 minučių elektriniu maišytuvu, kol atvės (grietinėlės ir sviesto temperatūra turi būti vienoda).
  16. Į paruoštą kremą įpilkite kakavos ir išplakite.
  17. Plakant pamažu dėkite sviestą.
  18. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį (švirkštą) ir paskleiskite ant atvėsusių suktinukų (dekoruokite).
  19. Įdėkite suktinukus į šaldytuvą.
  20. Į dubenėlį sudėkite šokoladą ir supilkite kokosų aliejų. Viską ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
  21. Leiskite glaistui atvėsti iki 29°C.
  22. Į glaistą pamerkite tik ant suktinukų esantį kremą ir leiskite gerai nuvarvėti.

Linkime gero apetito!

Čia galite pamatyti vaizdo įrašą: