Sekmadienis, 3 lapkričio, 2024

Naujausi

Gardūs kalėdiniai sausainiai: saldus desertas, kuris papuoš jūsų šventinį stalą!

Gražūs ir originalūs kalėdiniai sausainiai, kurie jums tikrai patiks.

Jie atrodo kaip maži kankorėžiai ir, nors paruošti iš itin paprastų ingredientų, jų skonis – fantastiškas. Galite paruošti juos su įdaru arba be jo!

Jums prireiks: 15 vnt. (500 g)

  • 100 g minkšto sviesto
  • 90 g granuliuoto cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • 270–300 g paprastų miltų
  • 25 g kakavos
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą.
  2. Įpilkite granuliuoto cukraus ir druskos.
  3. Viską sutriname į vienalytę masę.
  4. Supilkite augalinį aliejų ir įmuškite kiaušinį.
  5. Dar kartą viską gerai išmaišykite.
  6. Į šią masę įsijokite kakavą ir vėl išmaišykite.
  7. Galiausiai pamažu suberkite persijotus miltus su cukraus pudrą.
  8. Dabar savo rankomis išminkykite tešlą.
  9. Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį.
  10. Įdėkite jį į šaldytuvą 20 minučių.
  11. Praėjus 20 minučių, išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite, tada suformuokite kankorėžio (kūgio) formos gabaliukus.
  12. Peiliu išraižykite ornamentus:
  13. išraižykite linijas įstrižai viena šalia kitos, o tada į priešingą pusę.
  14. Paruoštus sausainius dėkite vieną prie kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  15. Kepkite įkaitintoje orkaitėje.
  16. Kepame 180°C temperatūroje apie 15 min.
  17. Galiausiai pabarstykite juos cukraus pudra ir sudėkite į lėkštę.

PATARIMAS:

Jei norite, galite įdaryti sausainius uogiene ar kitu įdaru. Uogienę įterpkite tarp dviejų sausainių ir sulipdykite juos. Ant šventinio stalo galėsite patiekti nuostabaus grožio kankorėžio formos sausainius su įdarų.

Skanaus!

Žiūrėkite vaizdo įrašą:

Įdomūs video