Itališki pyragaičiai „Soffioni“ yra pripažinti vienu skaniausių desertų pasaulyje. Jų skonis nuostabus, jie tiesiog tirpsta burnoje, o išvaizda patraukia kiekvieno akį.
Pagal tradiciją įprasta juos gaminti su specialiu rikotos sūriu. Tačiau šiuolaikiniai konditeriai vis dažniau pradėjo šį sūrį pakeisti įprasta varške, nes ji laikomas labiau prieinama.
Ilgą laiką „Soffioni“ receptas buvo laikomas paslaptimi. Tačiau dabar šį desertą gali kepti visi. Todėl, kaip kepami šie pyragaičiai, šiandien pasidalinsime su jumis.
ITALIŠKI PYRAGAIČIAI „Soffioni“
Tešlai reikės:
- 1 kiaušinio
- 40 g cukraus
- 150 g miltų
- 25 g sviesto
- 1 šaukšto citrinos žievelės
Kremui reikės:
- 200 g varškės
- 50 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 g vanilino
Gaminimas:
Pirmiausia paimkite gilų dubenį ir jame sumaišykite cukrų, citrinos žievelę ir kiaušinį.
Viską gerai išmaišykite, kad cukrus visiškai ištirptų. Tada į dubenį supilkite anksčiau išlydytą ir atvėsintą sviestą.
Tada į gautą mišinį supilkite išsijotus miltus ir išminkykite minkštą tešlą.
Apvyniokite paruoštą tešlą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 15–20 minučių. Beje, kad nešvaistytumėte veltui laiko, galite nedelsdami pradėti ruošti įdarą.
Praėjus reikiamam laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalykite ją į 6 lygias dalis. Ir tada formuokite rutuliuką iš kiekvienos dalies ir iškočiokite kvadratą. Tada kiekvieną kvadratą atsargiai įtieskite į paruoštas keksiukų formeles.
Grįžkime prie kremo. Pirmiausia varškę reikia pertrinti per sietą, kad ji taptų vientisa. Tada varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušinio tryniu ir vanile iki vientisos masės.
Dėmesio! Kiaušinio baltymą plakite atskirai mikseriu iki tirštų putų. Ir tik po to atsargiai įmaišykite baltymų masę į kremą.
Tada įdėkite gatavą varškės kremą į formeles, padengtas tešla, ir apvyniokite likusius tešlos kraštus kiekvieno pyragaičio viršuje.
Kad švelnus įdaras nesudegtų, prieš dėdami į orkaitę, ruošinius būtinai uždenkite folija.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pašaukite skardą. Pyragaičiai turi kepti 30–35 minutes.
Jei norite, „Soffioni“ galima papuošti cukraus pudra arba šokolado glaistu. Tai padarys jūsų pyragėlius dar skanesnius!
Toks šlovingas desertas nieko nepaliks abejingo. Varškės saldumynų mėgėjai tai ypač įvertins.
Tikimės, kad jums tai taip pat patiks. Skanaus!