Itališki pyragaičiai „Soffioni“ yra pripažinti vienu skaniausių desertų pasaulyje. Galima sakyti, kad jie yra tikra Italijos vizitinė kortelė.
Pagal tradiciją įprasta pyragaičius ruošti su rikotos sūriu. Tačiau šiuolaikiniai pramoniniai konditeriai vis dažniau pradėjo keisti šį sūrį įprasta varške, nes ji yra pigesnė.
Ilgą laiką „Soffioni“ receptas buvo laikomas paslaptyje, tačiau dabar kiekvienas gali iškepti šį skanėstą. Esame pasirengę su jumis pasidalinti išsamiausia šių nuostabių pyragaičių gaminimo instrukcija.
ITALIŠKI PYRAGAIČIAI „SOFFIONI“
Tešlai reikės:
- 1 kiaušinio
- 40 g cukraus
- 150 g miltų
- 25 g sviesto
- 1 valgomojo šaukšto citrinos žievelės
Kremui reikės:
- 200 g varškės
- 50 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 g vanilės
Gaminimas:
Pirmiausia paimkite gilų dubenį ir sumaišykite cukrų, citrinos žievelę ir kiaušinį.
Viską gerai išmaišykite, kad cukrus visiškai ištirptų. Tada į dubenį įpilkite anksčiau ištirpinto ir atvėsinto sviesto.
Tada į gautą mišinį supilkite persijotus miltus ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą.
Suvyniokite paruoštą tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 15–20 minučių. Kol tešla šąla, galite iš karto pradėti ruošti įdarą.
Praėjus reikiamam laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 6 lygias dalis. Ir tada suformuojame rutulį iš kiekvieno gabalėlio ir iškočiokite jį į mažą plokščią kvadratą. Tada kiekvieną kvadratą atsargiai įdėkite į paruošta keksiukų formelę.
Dabar grįžkime prie įdaro. Pirmiausia varškę reikia sutrinti per sietelį, kad ji taptų tolygi ir vientisa. Tada varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušinio tryniu ir vanile iki vientisos masės.
Dėmesio! Atskirai išplakite kiaušinio baltymą mikseriu iki standžių putų. Ir tik po to atsargiai įmaišykite baltymų masę į varškę.
Tada paruoštą varškės kremą supilkite į formeles, padengtas tešla, ir sulenkite tešlos kraštus į vidų.
Kad subtilus įdaras nesudegtų, būtinai uždenkite pyragaičius folija prieš dėdami juos į orkaitę.
Pabaigoje belieka įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir joje kepti pyragaičius 30–35 minutes.
Jei norite, „Soffioni“ galite pabarstyti cukraus pudra arba padengti šokolado glajumi. Taip jūsų pyragaičiai taps dar skanesni!
Toks nuostabus desertas nepaliks abejingų. Ypač tai įvertins varškės mėgėjai.
Tikimės, kad pyragaičiai jums ir jūsų šeimai patiks. Skanaus!