Ne kiekviena namų šeimininkė mėgsta gaminti pyragus ir tortus, nes tam reikia skirti daug laiko ir pastangų. O kas, jei mes jums pasakysime, kad tortas gali būti pagamintas mikrobangų krosnelėje vos per 10–15 minučių ? Jūs turite pabandyti ir įsitikinti!
Greitą tortą galima paruošti, jei svečiai jau yra ant slenksčio, o jūs pamiršote apie desertą. Arba jei po sunkios dienos vis tiek norite save ir artimuosius pradžiuginti skanėstu. Ir jūsų šeima bus nustebinta, kai šeštadienio rytą per 10 minučių paruošite tortą!
Jums reikės:
- Kiaušiniai 2 vnt
- Kvietiniai miltai 5 šaukštai
- Kakavos milteliai 1 valgomasis šaukštas
- Druskos 1 žiupsnelis
- Pieno 6 šaukštai
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštai
- Cukraus 260 g
- Sodos 0,5 šaukštelio
- Acto 1 šaukštelis
- Vandens 150 ml
- Grietinės 350 ml
- Migdolų drožlių pagal skonį
Gaminimas:
Įmuškite kiaušinius į dubenį, įberkite į juos 150 g cukraus, žiupsnelį druskos ir pieno, išmaišykite.
Išsijokite miltus ir kakavą, gerai išmaišykite.
Sumaišykite sodą su actu ir supilkite į kitus ingredientus kartu su augaliniu aliejumi, sumaišykite.
Supilkite ruošinį į formą ir mikrobangų krosnelėje, įjungtoje didžiausia galia, kepkite maždaug 3–5 minutes. Paskui dar 10 minučių palikite pyragą mikrobangų krosnelėje.
Norėdami paruošti kremą, išplakite grietinę su 60 g cukraus.
Dabar paruoškite sirupą, kuriuo sutepsite biskvitą. Sumaišykite vandenį su likusiu cukrumi.
Torto biskvitą išilgai perpjaukite į dvi dalis, apatinę dalį pirmiausia sutepkite sirupu ir paskui kremu.
Uždenkite antruoju biskvitu. Aptepkite torto viršų ir šonus kremu. Ant viršaus pabarstykite riešutų.