Manote, kad neįmanoma paruošti skanaus ir elegantiško deserto per keletą minučių? Pabandykite pasigaminti tiramisu pagal šį receptą. Mūsų pateiktas receptas nėra panašus į klasikinį, visų mėgstamą itališką skanėstą. Bet skonio skirtumų beveik neįmanoma rasti.
Šis desertas kasdieniame gyvenime dar vadinamas „Vestuvių naktimi“. Apie tokio vardo istoriją galima tik numanyti. Ko gero, esmė ta, kad jums nereikia skirti daug laiko jo ruošimui ir valgymui, paliekant vertingą laiką svarbesniems dalykams. Kai kurie žmonės mano, kad viskas susiję su kontrastinga kremo ir sausainių spalva. Kažkas nubrėžia paralelę tarp šių dviejų spalvų ir vyriško bei moteriško prado.
Mes mėgstame šį iš sausainių gaminamą tiramisu pirmiausia dėl subtilaus skonio ir gražios išvaizdos. Beje, ruošiant desertą, sausainius galite apšlakstyti mėgstamu kavos likeriu.
Jums reikės:
- Sausainių 300 g
- Graikinių riešutų 100 g
- Citrinos 1 vnt.
- Grietinėlės 30% riebumo 200 ml
- Kondensuoto pieno 200 ml
Gaminimas:
Sutrinkite sausainius į mažus trupinius. Graikinius riešutus susmulkinkite taip pat. Atskirai išspauskite citrinos sultis.
Norėdami paruošti kremą, atskirame inde išplakite šaltą 30% grietinėlę. Įpilkite kondensuoto pieno ir plakite toliau apie 2 minutes. Supilkite citrinos sultis ir plakite, kol masė pavirs tirštu kremu.
Pradėkite sluoksniuoti desertiniuose indeliuose atskiromis porcijomis arba į vieną didelį indą. Pirmasis ir antrasis skanėstų sluoksniai yra dviejų spalvų sausainiai. Kitas sluoksnis yra kremas, ant viršaus riešutai. Dar kartą pakartokite sluoksnius.