Kiekvienas gali savo rankomis pasigaminti šį nepaprastai skanų pyragą. Jo paruošimui užteks paprasčiausių produktų. Pats pyragas yra gana nebrangus, pats tas, jei po švenčių norite sutaupyti! Receptas tikrai prašysis būti pakartojamas ir kitą savaitgalį!
Ingredientai tešlai:
- 1 šaukštas miltų
- 150 g cukraus
- 1 žiupsnelis citrinos rūgšties
- 150 g graikinių riešutų
- 4 kiaušinių baltymai
- 1 žiupsnelis druskos
Ingredientai kremui:
- 300 ml grietinėlės (33–35 % riebumo)
- 125 g juodojo kartaus šokolado
- 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia reikia išplakti baltymus su žiupsneliu druskos ir citrinos rūgšties. Cukrus dedamas palaipsniui, todėl turėtų būti gaunama elastinga masė.
- Graikinius riešutus reikia paskrudinti sausoje keptuvėje, tada susmulkinti į trupinius.
- Visi ingredientai švelniai sumaišomi iki vientisos masės.
- Kepimui reikia paimti kepimo popierių ir iškirpti šešis 18 cm skersmens apskritimus. Popierių patepkite aliejumi, kad tešla nekibtų.
- Tešlą išklokite plonu sluoksniu ant šešių tokių apskritimų. Kepkite orkaitėje apie 7 minutes.
- 80 g juodojo šokolado reikia ištirpinti vandens vonelėje. 5 apskritimus teptuku ištepkite šokoladu. Šeštojo sluoksnio nereikia tepti.
- Dabar metas ruošti kremą. Grietinėlę sumaišykite su cukraus pudra ir išplakite.
- Belieka pradėti rinkti pyragą.
- Į torto formą dėkite vieną apskritimą, tepkite kremo, vėl dėkite apskritimą ir taip kartokite, kol nebeliks apskritimų ir kremo. Paskutinio sluoksnio viršų apliekite lydytu šokoladu. Juo padenkite ir pyrago šonus, po to galite apibarstyti graikinių riešutų gabaliukais.
- Palikite pyragą šaldytuve šiek tiek pasistovėti. Skanaus!