Puikus abrikosų pyragas su varške, kuriuo pasidalino ponia Andrea. Jis yra paprastas ir, vis dėlto, labai skanus. Ir jūs galite jį išbandyti!

REKLAMA

Jei neturite abrikosų, galite jį gardinti kitais sezoniniais vaisiais pagal savo skonį.

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 400 g rūpaus malimo miltų
  • 120 g cukraus
  • 4 vnt. kiaušinių trynių
  • 120 g sviesto
  • 240 ml pieno
  • 1 pakelio kepimo miltelių

Viduriniam įdarui:

  • 1 kg vaisių
  • 250 g varškės
  • Vanilinio cukraus

Ant viršaus užtepimui:

  • 4 kiaušinių baltymų
  • 100 g cukraus

Gaminimo eiga:

Dubenyje trynius išplakite iki putų konsistencijos, sumaišykite cukrų su minkštu sviestu, įpilkite pieno, įberkite persijotus miltus su kepimo milteliais.

REKLAMA

Paruoštą tešlą paskleiskite ant riebalais pateptos kepimo skardos.

REKLAMA

Įdarui varškę sumaišykite su vaniliniu cukrumi.

Ant tešlos sluoksniuokite supjaustytus abrikosus, o ant abrikosų – varškę.

REKLAMA

Ant viršaus užtepkite kremą, kurį pagaminsite, išplakdami 4 kiaušinių baltymus su cukrumi.

Taip paruoštą pyragą pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Kepkite apie pusvalandį, priklausomai nuo jūsų orkaitės.

REKLAMA

Viršus turi būti gražiai pageltęs.

REKLAMA

Pyragas tikrai skanus, rekomenduojame išbandyti visiems!

Gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].