Prabangus desertas!
Ingredientai
Tešlai:
- Vanduo – 200 ml
- Miltai – 200 g
- Augalinis aliejus – 100 ml
- Kiaušiniai – 4–5 vnt.
- Druska ir vanilė – po žiupsnelį
Įdarui:
- Cukrus – 150 g
- Pienas – 500 ml
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Krakmolas – 7 valg. š.
- Varškės sūris – 200 g
- Baltasis šokoladas – 200 g
- Vanilinas – 12 g
Gaminimo eiga
- Į puodą supilkite vandenį ir aliejų, įberkite druskos ir užvirinkite.
- Suberkite miltus ir labai greitai išmaišykite. Suplakite iki tankios vienalytės masės, nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti 5–7 minutes.
- Tada įmuškite po vieną kiaušinį, maišydami mikseriu. Paruoštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su figūriniu antgaliu ir išspauskite norimo ilgio eklerus ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.
- Eklerus kepkite iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą ir kepkite dar 15 minučių.
- Kremo gaminimas: į keptuvę supilkite pieną, suberkite cukrų, krakmolą ir kiaušinius, maišydami šluotele, užvirkite. Nukelkite nuo ugnies, suberkite vanilę ir išmaišykite. Į kremą sudėkite šokolado drožles. Į atvėsusį kremą suberkite varškės sūrį ir plakite iki vientisos masės.
- Užpildykite eklerus kremu.
Skanios arbatos ar kavos!