Šis pyragaičių receptas pranoksta visus kitus. Šie pyragaičiai yra skanūs ir stebėtinai lengvai paruošiami. Jei bijote plakamos tešlos, vis tiek išbandykite šį receptą, jums tikrai pavyks.
Jums reikės:
Tešlai:
- 50 ml pieno;
- 50 ml vandens;
- 100 g sviesto;
- 100 g paprastų miltų;
- žiupsnelio druskos;
- 3 kiaušinių.
Kremui:
- 250 ml pieno;
- 1 pakelio vanilinio pudingo;
- cukraus pudros (apie 80 g);
- 150 ml plaktos grietinėlės;
- 100 ml mineralinio vandens;
- 1 valgomojo šaukšto vanilės ekstrakto.
Papuošimui (neprivaloma):
- Cukraus pudra.
Gaminimo eiga:
Į nedidelį puodą supilkite pieną, vandenį, sviestą ir žiupsnelį druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies, suberkite miltus ir greitai išmaišykite šluotele, kad nesusidarytų gumuliukai. Maišykite, kol tešla pradės lipti prie puodo kraštų.
Leiskite jai šiek tiek atvėsti. Tada įmuškite po vieną kiaušinį ir kaskart gerai išplakite iki vientisos masės. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su dekoratyviniu antgaliu, sluoksniuokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje. Pyragėliai gražiai išsipūs. Iškepus išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite dureles ir palikite pyragaičius orkaitėje. Jei juos iš karto išimtumėte, jie susiplotų. Orkaitei šiek tiek atvėsus, galite išimti pyragaičius ir dantytu peiliu perpjauti per pusę.
Kremas:
Uždėkite pieną ant ugnies, suberkite cukrų ir pudingo miltelius. Virkite tirštą košę, kurią po to palikite atvėsti. Grietinėlę mikseriu išplakite su mineraliniu vandeniu ir tuomet šią masę įmaišykite į atvėsusį pudingą. Įpilkite vanilės ekstrakto ir sumaišykite. Užpildykite pyragėlius kremu ir uždenkite perpjauta antrąja tešlos dalimi. Pyragėlius galite papuošti glajumi ir cukraus pudra. Linkime jums gero apetito!