Populiarus angliškas desertas, kurį sudaro biskvitas, grietinėlė ir uogos, nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti. Išvertus jo pavadinimas – Trifle – jis reiškia smulkmeną. Nes gaminti skanėstą nėra sunku. Įdomu tai, kad tikslaus šio patiekalo recepto nėra. Iš pradžių jis buvo gaminamas iš kitų desertų liekanų. Tačiau pagrindinės taisyklės vis dar egzistuoja.
Būtini ingredientai yra sausainių trupiniai ar biskvitas. Juos galima mirkyti sirupe arba alkoholyje, kad kepiniai išliktų drėgni ir skanūs. Sauja uogų ne tik papuoš skanėstą, bet ir suteiks jam gaivumo. Subtilus kremas arba grietinėlė sujungs ingredientus į vieną visumą. Štai vienas sėkmingiausių šio deserto variantų.
Ingredientai
- 3 vnt. kiaušinių
- 240 g cukraus
- 230 ml pieno
- 200 ml vandens
- 80 ml saulėgrąžų aliejaus
- 50 g kakavos miltelių
- 260 g kvietinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 400 g kremo
- 500 g varškės
- 300 g juodojo šokolado
- 4–5 vnt. braškių
- kitos uogos pagal skonį
- graikiniai riešutai pagal skonį
Gaminimo eiga
- Kiaušinius reikia mikseriu išplakti su 180 g cukraus. Supilkite pieną, verdantį vandenį, saulėgrąžų aliejų ir kakavą, išmaišykite mikseriu.
- Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į skystą masę. Kruopščiai išplakite, kad neliktų gumuliukų.
- Supilkite tešlą į kepimo skardą, padengtą pergamentiniu popieriumi, išlyginkite ir 15 minučių įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros.
- Į 300 g riebios grietinėlės suberkite 60 g cukraus ir varškės. Plakite, kol gausis purus kremas.
- Likusią grietinėlę supilkite į puodą ir suberkite šokoladą. Uždėkite ant lėtos ugnies ir nuolat maišydami, pašildykite iki vientisos masės.
- Formos dugną išklokite biskvito gabalėliais, suberkite griežinėliais pjaustytas braškes. Viską aptepkite sviestinio kremo sluoksniu, o ant viršaus užtepkite šokoladiniu glaistu. Papuoškite uogomis ir riešutais.
Vaizdo įrašo medžiaga:
Tradiciškai daugiasluoksnis desertas patiekiamas skaidriose stiklinėse, kad būtų matomas visas grožis. Jei gaminate patys, galite naudoti bet kurią lėkštę ar salotų dubenį. Net ir paprastuose induose angliškas desertas atrodys puikiai. Skanaus!