Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Desertas creme brulee. Kiekvienas gurmanas jį pamėgs

Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti tobulą creme brulee desertą, kuris iš malonumo kutens visus skonio receptorius. Subtilus kremas ir auksinė karamelės plutelė sudaužys jūsų širdį! O kvapnios vanilės ir muskato riešuto derinys tiesiog privers kartą ir visiems laikams pamilti šį skanėstą.

Creme brulee

creme brulee

Jums reikės:

  • 2 puodelių riebios grietinėlės
  • 1 puodelio riebaus pieno
  • 8 kiaušinių trynių
  • 1 šaukštelio smulkinto muskato riešuto
  • 1 valgomojo šaukšto vanilės ekstrakto (galima pakeisti vaniliniu cukrumi)
  • 0,5 puodelio cukraus
  • cukraus karamelinei plutai

Gaminimas:

Pirmiausia pieną reikia išplakti su grietinėle, muskato riešutu ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Jei gamindami naudosite vanilinį cukrų, nepersistenkite su kiekiu, kad desertas nesigautų per daug tirštas. Pieno mišinį perkelkite ant viryklės ir užvirkite.

creme brulee

Tada nukelkite masę nuo viryklės ir uždenkite dangčiu. Palikite pusvalandžiui, kad mišinys atvėstų. Kol grietinėlė ir pienas vėsta, atskirkite kiaušinių trynius. Plakite juos mikseriu ar šluotele, kol masė pašviesės. Plakdami, į trynius po truputį suberkite granuliuotą cukrų. Plakite toliau ir palaipsniui supilkite į juos atvėsusią pieno masę. Po to trynius reikia plakti dar kelias minutes, kol gausis vienalytė tiršta masė. Konsistencija turi būti vienoda ir klampi.

Supilkite paruoštą vienalytę masę į formeles. Rekomenduojame naudoti mažus indelius. Kuo mažesnė forma, tuo patogiau bus valgyti creme brulee. Tačiau pripildykite indą ne iki kraštų, kad liktų vietos karamelės plutai.

creme brulee

Tada paimkite gilią kepimo skardą aukštais kraštais arba keptuvę be rankenos ir dugną išklokite kepimo popieriumi. Deserto formeles sudėkite į kepimo skardą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Creme brulee reikia kepti garų vonelėje iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tai užtruks apie 20-25 minutes. Iškepus leiskite creme brulee visiškai atvėsti kambario temperatūroje. Jei laikas leidžia, palikite desertą atvėsti uždaroje orkaitėje.

Norėdami gauti traškią karamelės plutą, ant kiekvienos formelės užbarstykite po vieną šaukštą cukraus. Deserto indelius vėl sudėkite ant kepimo skardos. Tačiau šį kartą į kepimo skardą reikia įpilti šalto vandens. Pasirinkite grilio režimą ir įdėkite crème brulee į orkaitę. Karamelę reikia išimti iš karto, kai tik ji patamsėja.

creme brulee

Idealus creme brulee viduje yra šaltas, o viršuje esanti plutelė yra šilta ir traški. Taigi, pasiruoškite plutelę pramušti šaukštu ir mėgaukitės dievišku kremu su muskato natomis. Pažadame, kad patiekalo švelnumas tiesiog privers atitrūkti nuo realybės. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---