Ingredientai tešlai
- Kiaušiniai – 4 vnt.,
- Cukrus – 140 g,
- Vanilinas – 1 paketėlis,
- Pienas, miltai ir augalinis aliejus – po 8 šaukštus,
- Kepimo milteliai – 1 pakelis.
Ingredientai kremui
- Pienas – 400 ml,
- Kiaušinio trynys – 1 vnt.,
- Cukrus – 50 g,
- 1 citrinos žievelė,
- Kukurūzų krakmolas – 2 šaukštai,
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas,
- Sviestas – 20 g.
Gaminimo eiga
Kiaušinius plakite mikseriu su cukrumi ir vanile iki tirštos masės. Supilkite pieną ir sviestą, suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir vėl išplakite. Supilkite tešlą ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
Kepame 200°C temperatūroje 20 min. Iškepusį vyniotinį susukame kartu su kepimo popieriumi (kad sluoksniai nesukibtų) ir leidžiame atvėsti.
Per tą laiką paruoškite kreminį įdarą: visus ingredientus (išskyrus sviestą) sumaišykite puode ir išvirkite tirštą kremą. Nukelkite nuo viryklės, supilkite sviestą ir retkarčiais pamaišydami atvėsinkite.
Biskvitą apipjaustykite taip, kad jis būtų taisyklingos stačiakampio formos. Tada supjaustykite į mažesnius stačiakampius. Kiekvieną gabaliuką aptepame kremu ir susukame tūteles, šonus taip pat patepame kremu.
Pasirinktinai užpilkite ištirpintu šokoladu ar pabarstykite smulkintais riešutais, cukraus pudra.
Mėgaukitės su arbata!