Šiandien papasakosime, kaip orkaitėje gaminti visų mėgstamus vyšnių pyragėlius. Žiemą ir šaltą rudenį šie naminiai pyragaičiai puikiai tiks prie karštos arbatos ar kavos. O karštu oru pyragaičiai bus puikus priedas prie gaivaus kompoto. Jiems reikalingi tik patys paprasčiausi ingredientai, net vaikas susidoros su procesu, o rezultatas maloniai nustebins ne tik apetitą keliančia išvaizda, bet ir nuostabiu skoniu.
Vyšnių pyragėliai – iš orkaitės tiesiai ant stalo
Ingredientai tešlai
- 250 g varškės
- 300 g miltų
- 100 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 100 ml augalinio aliejaus
- 10 g kepimo miltelių
- 10 g vanilinio cukraus
- cukraus pudra papuošimui
Ingredientai įdarui
- 400 g vyšnių
- 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
- 50 ml. vandens
- 2 valg. š. cukraus
Gaminimo eiga
1. Į puodą sudėkite šaldytas vyšnias ir cukrų. Padėkite ant ugnies, kad vyšnios sušiltų ir cukrus ištirptų.
2. Ištirpinkite krakmolą vandenyje ir supilkite krakmolingą skystį į uogas. Išmaišykite ir virkite, kol mišinys sutirštės. Tada perkelkite įdarą į kitą indą ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, cukrų, kepimo miltelius, augalinį aliejų ir vanilinį cukrų iki vientisos masės.
4. Dalimis suberkite miltus, kad išminkytumėte minkštą ir elastingą tešlą.
5. Padalinkite tešlą į 4 dalis.
6. Kiekvieną tešlos gabaliuką sukočiokite į gyvatėlę ir padalinkite į dar tris dalis. Iš viso turite turėti 12 dalių.
7. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į apskritimą. Ant viršaus dėkite po šaukštą įdaro ir užspauskite kraštus lyg formuodami cepeliną. Dėl to, kad įdare yra krakmolo, jis neištekės.
8. Paplotėlius sudėkite siūlėmis žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
9. Visus pyragėlius aptepkite kiaušinio tryniu.
10. Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kol pyragėliai paruduos.
11. Iškepusius pyragėlius papuoškite cukraus pudra. Juose puikiai dera minkštų varškės sausainių skonis ir sultingas vyšnių įdaras.
12. Skanaus!
Žiemą labiau nei bet kada norisi palepinti save gardžiais kepiniais prie arbatos ar kakavos. Pajuskite vaikystės prisiminimus keliantį malonų kvapą pasigaminę šiuos pyragėlius. O kad jie būtų minkšti kaip pūkas, kepkite tešlą su varškę. Kepiniais tiesiog tirpsta burnoje!