Šiandien mes norime pasidalinti su jumis nuostabiu desertu, kurį prisimenate iš vaikystės. Mielinės bandelės su varške yra nostalgiškos visiems. Taigi, įsitikinkite, kad turite visus reikalingus produktus ir gaminkite!
Bandelės su varške
Tešlai reikės:
- 450–480 g miltų
- 250 ml pieno
- 7 g sausų mielių
- 1 kiaušinio
- 1 šaukštelio druskos
- 2 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų aliejaus
Įdarui reikės:
- 400 g varškės
- 2 šaukštų cukraus
- 1 kiaušinio trynio
- 1 maišelio vanilinio cukraus
- 2 šaukštų grietinės (nebūtina)
Gaminimas:
Visų pirma reikia pasigaminti tešlą. Norėdami tai padaryti, nedideliame dubenyje sumaišykite sausas mieles, cukrų, druską ir pusę stiklinės miltų. Tada supilkite visą pieną į sausą mišinį ir gerai išmaišykite.
Uždenkite tešlą ir padėkite į šiltą vietą 20 minučių. Masė bus paruošta, kai šiek tiek pakils ir ant paviršiaus pasirodys burbuliukai.
Į tešlą įmuškite kiaušinį ir įpilkite augalinio aliejaus, viską gerai išmaišykite. Tada galite suberti likusius miltus.
Pirmiausia tešlą maišykite šaukštu, tada pradėkite minkyti rankomis. Po 10 minučių tešla turėtų tapti elastinga ir nebelipti prie dubenėlio ir rankų.
Tada paimkite didesnį dubenį, sutepkite jį augaliniu aliejumi iš vidaus. Riebalais išteptomis rankomis suformuokite tešlos rutulį, tada perkelkite į paruoštą dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltoje vietoje maždaug 1 valandai.
Kol tešla kyla, pradėkite gaminti įdarą. Varškė turi būti smulkiagrūdė. Kad padaryti ją tokia, galite ją sumalti ar pertrinti.
Po to į varškę įmuškite kiaušinio trynį, įberkite cukraus, vanilinio cukraus ir įdėkite grietinės, viską sumaišykite. Įdarą padėkite į šaldytuvą.
Kai tešla iškils, ją šiek tiek išminkykite ir padalinkite į dvi dalis. Tada suformuokite dešrą iš kiekvienos dalies ir padalinkite peiliu į 6 dalis. Taip gausite 12 tešlos gabalėlių iš visos tešlos.
Tada kiekvieną tešlos gabalėlį suformuokite į rutulį. Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir išdėliokite tešlos kamuoliukus. Būtinai išlaikykite atstumą tarp būsimų bandelių.
Kepimo skardą uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 10-15 minučių šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų antrą kartą.
Po to paimkite stiklinę, pabarstykite dugną miltais ir išspauskite tešlos kamuoliukuose duobutes. Kiekvienoje duobutėje dėsite įdarą, todėl kuo gilesnė duobutė, tuo geriau.
Visas bandeles aptepkite kiaušinio tryniu, kad kepant jos įgautų rausvą spalvą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Bandelės keps apie 20–30 minučių.
Norėdami gauti daugiau informacijos, žiūrėkite visą gaminimo procesą žemiau pateiktame vaizdo įraše.
Tikimės, kad jums patiko šios mielinės bandelės su varške. Būtinai iškepkite šias kvapnias bandeles savo šeimai!